Nyheter

Lista: Här är de mest försenade tågen i Vaggeryd i april

Nyheter Vårvintern har kantats av stora tågförseningar. Newsworthy har samlat in tågens ankomsttider under april, för att se hur stor andel av tågen till Vaggeryds kommun som var i tid under månaden.

Halmstad-Nässjö-banan bjöd på många men korta förseningar under april månad. Bild: David Alin

Totalt var tio procent av de ankommande tågen i Vaggeryds kommun mer än fem minuter försenade under april bland de tåg som angjorde någon av stationerna i kommunen. En procent var så mycket som en kvart försenade.

Dagen med flest sena tåg var tisdag den 2 april, när 40 procent av tågen var mer än fem minuter försenade. Under tio dagar var mer än var tionde tåg sent.

Den allra största förseningen bland de ankommande tågen hade tåg nummer 7634 (Krösatågen) från Halmstad C den 10 april. Enligt Trafikverkets trafikmeddelande var tåget 31 minuter försenat när det nådde Vaggeryd klockan 14.39. Detta är den ankomsttid som angavs på informationsskyltar och liknande. I extrema fall, till exempel när tåg evakuerats på spåren och passagerarna körts vidare med buss, kan den här ankomsttiden vara missvisande. Långa förseningar kan också bero på att tågtrafiken stoppats på en viss sträcka, och att ett avgående tåg fått en helt ny avgångstid senare på dygnet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *