Nyheter

Ljusare tider för Proton Engineering

Ljusare tider för Proton Engineering

Nyheter Efter ett antal tuffa år ser det åter ljust ut för rörbockningsföretaget Proton Engineering med säte i Skillingaryd.

I ett pressmeddelande skriver företaget att förra årets varsel var kämpigt men nu börjar bolaget se resultatet av de förändringar som gjordes då.
– Vi har en stabil lönsamhetsutveckling och kan blicka framåt igen, säger Fredrik Ottosson, vd.

Framförallt är det ett stort antal affärer med Scania som gjort att Proton Engineering tjänar pengar igen. Scanias lastbilar ska få en helt ny design och Proton Engineering har fått en order på drygt 60 artiklar till den nya lastbilen som ska lanseras efter semestern 2016.

– Vi ökar den årliga omsättningen till Scania med 45 % när vi producerar i full volym, säger Fredrik Ottosson.

Artiklarna som ska produceras är i huvudsak olika varianter av mediebärande rör. Rör som ska bockas, ändformas, lödas, svetsas, monteras och/eller toxnitas.

 
Proton Engineering har kunnat säkra affären mot Scania i konkurrens med ett antal tillverkare från både Sverige och övriga Europa. Tillverkningen av den stora mängden nya artiklar innebär också investeringar. En mätmaskin är redan på plats och celler för både lödning och svetsning är beställda.

– Vi har gjort och kommer att göra ytterligare ett antal investeringar för ökad effektivitet och kvalitet, säger Patric Fagrell som är försäljningschef. Och naturligtvis erbjuder vi kostnadseffektiva lösningar.

 
Flera offerter till Scania är på gång och Proton Engineering förväntar sig ytterligare affärer inom en snar framtid.

– Men även andra kunder har mycket att vänta av Skillingarydsbolaget, som är en del av koncernen Proton Group, skriver man.

Proton Engineering, som är en del av Proton Group, är en  leverantör av bockade och svetsade rörkonstruktioner som arbetar med helhetslösningar i form av produktutveckling, prototyptillverkning, rörbockning, ändformning, svetsning, pressning, ytbehandling, montering och direktlevereranser.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *