Nyheter

Ljusfest och julbasar i Betelkyrkan

Nyheter Helgen vid första advent är det enligt tradition full aktivitet i Betelkyrkan i Vaggeryd.

Gissa tomtens vikt  [1/6]

Josef och Maria med änglakör  [2/6]

Kaklotteri  [3/6]

Kaklotteriets priser  [4/6]

Fullsatt i Betel på ljusfest  [5/6]

Ljusfest i Betel  [6/6]

På lördagskvällen startade även i år en så kallad ljusfest innehållande Julspel och Luciatåg. Mini-UV och UV-scout stod för programmet. Tillsammans med ledarna utgör dessa över 100 personer. När föräldrar, andra anhöriga och övriga intresserade också slöt upp fanns det denna kväll drygt 300 personer i kyrkan.

Chefsledarna Catharina Gustafsson respektive Maria Gidoff tillsammans med många andra ledare hade verkligen fått barnen att prestera sitt allra bästa denna kväll. Julspelet handlade om varför vi firar advent och jul. Allt fanns med på scenen, Josef och Maria med Jesusbarnet, ett stall, herdar, tre vise män och änglakör. Programtimmen avslutades med ett stämningsfullt Luciatåg.

Kvällen fortsatte sedan med möjlighet till fika eller varm korv med bröd. I entrén och serveringsvåningen fanns det flera lotteristånd. Ett av dem var kaklotteriet. Vem vill inte ha en påse fint förpackade och välsmakande kakor till jul? Vid köpet får man en lott, på denna lott finns det sedan möjlighet till vinst. Både kakor och vinster är skänkta.  Andra tävlingar förekom. Man kunde till exempel vinna pris om man gissade rätt på Jultomtens vikt.

UV har funnits i Betel sedan 1940-talet, UV:s ljusfest nästan lika länge. Att den 2017 samlade mer folk än någonsin är ett gott betyg till Betel Ungdom som arrangerar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *