Nyheter

Ljuständning, fika och minnesgudstjänst

Nyheter Under allhelgona tänker vi på dem vi älskar och som inte längre finns kvar. Vi tänder ljus för att minnas och sörja. Under helgen kommer många söka sig till kyrkogårdarna

Dan Gustavsson, vaktmästare i Församlingsverksamheten i Skillingaryds församling berättar: 

– Under fredagseftermiddagen är alla våra kyrkor och kapellet på Skogskyrkogården, öppna. Vi bjuder på fika under klockstapeln i Skillingaryd, vid församlingshemmen i Åker och Hagshult samt inne i Tofteryds kyrka. Man har möjlighet att sitta ned en stund i våra kyrkor på landsbygden och kapellet har andakt på fredagskvällen i Skillingaryd. På lördagen blir det minnesgudstjänster i Tofteryd, Åker och Hagshults kyrka. Kapellet i Skillingaryd är också öppet under lördagseftermiddagen, berättar Dan Gustavsson som även nämner att kyrkogårdspersonalen finns på plats på skogskyrkogården i Skillingaryd.

Mikael Svenningsson berättar vad som händer i Byarum, Bondstorp och Svenarums kyrka.

– I Bondstorp kommer präst och diakon finnas på kyrkogården under fredagseftermiddagen och vi har en minnesandakt i kyrkan med ljuständning, namnuppläsning och musik. I Byarums kyrka finns det kaffe i kyrkan och möjlighet till ljuständning, präst och diakon finns på kyrkogården och vi kommer att ha en ekumenisk andakt och möjlighet till pilgrimsvandring på kyrkogården. I Svenarum kommer också präst och diakon finnas på kyrkogården och förutom andakt på kyrkogården kommer orgel- och pianomusik framföras i kyrkan. Minnesgudstjänster hålls på lördag i Byarum och Svenarum, berättar Mikael Svenningsson. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ljuständning, fika och minnesgudstjänst

Härligt att det finns möjlighet att få komma in i värmen och ljuset.
Samtalade en stund med någon, dricka lite kaffe.
Sedan kunna tända ljus 🕯️
Det är en fantastisk kommun vi bor i 🌟💕🇸🇪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *