Nyheter

Löfstedt: Viktigaste är god arbetsmiljö

Nyheter Vi har ställt tre frågor till våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige inför valet 2022. I en artikelserie presenterar vi ledamöternas tankar om den viktigaste valfrågan, det kommunala vetot och om fortsatt kandidatur kommande mandatperiod.

Ann-Katrin Löfstedt (M)

Ann-Katrin Löfstedt (M), ledamot i kommunfullmäktige, svarar; 

Vilken fråga är viktigast för dig i vår kommun?

– Att vi klart aktivt arbetar med, utvecklar och ger möjligheter till en god arbetsmiljö för alla medarbetare på samtliga nivåer.

Det finns de som ifrågasätter det kommunala självstyret, till exempel veto när det gäller vindkraft, vad tycker du om det?

– Det kommunala självstyret, inklusive möjligheten till veto, anser jag är rätt.

Kommer du att kandidera för ytterligare en mandatperiod?

– Ja 

I kommunfullmäktige har under den här mandatperioden följande partier haft antalet mandat: 

Moderaterna 7 mandat
Centerpartiet 5 mandat
Liberalerna 3 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Miljöpartiet 1 mandat
Socialdemokraterna 11 mandat
Vänsterpartiet 1 mandat
Empartiet 2 mandat
Sverigedemokraterna 6 mandat

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdagen. Ledamöter utses vid val vart fjärde år när du som är röstberättigad röstar i kommunalvalet.

Antalet ledamöter är 41 samt 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisning, köp och försäljning av fast egendom, de utser även ledamöter i styrelser och nämnder och beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.

Under mandatperioden 2018-2021 råder ett majoritetsstyre i Vaggeryds kommun. En ”femklöver” bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet, har enats om en politisk plattform och har genom en så kallad teknisk valsamverkan majoritet i alla nämnder.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Löfstedt: Viktigaste är god arbetsmiljö

IK: Securitasvakter berodde kanske på en hotbild från de /dem som vakterna sattes in för. Kasta inte sten i glashus.

Kanske vore en bra idé att börja se över arbetsscheman på äldreboenden då. Jag tror inte att någon politiker i kommunen skulle acceptera de scheman som finns nu!

Anki: Som socialnämndens ordförande i många år har du haft stora möjligheter att skapa god arbetsmiljö för alla som jobbar i hemtjänst och äldreboende. Ändock är sjukskrivningarna fortfarande alltför många. Det är stress, utbrändhet, skador i ledband och muskler. Det är lika illa hos hemtjänstbrukarna. Att träffa 20–49 olika ansikten på hemtjänstpersonal på 14 dagar i sitt hem är heller inte god levnadsmiljö. Allt det här accepterar du för ditt parti vill prioritera låg skatt och därmed höga sjuktal och otrygg miljö

Din människosyn är lika inhuman som den vid löpande band på fabriker. Du bejakar mesta arbete på minsta möjliga tid. Varför är det annars så stressigt på morgonjobben och helt dödfött på eftermiddagen? Det vill säga de timmar när personalen har delad tur utan betalning. Tänk då skulle personal göra många av de arbetsuppgifter som nu stressas igenom på förmiddagen. Litar du på personalen? Har du tillit till dem? Tror du att arbetsgruppen klarar att själva fördela arbetsuppgifter över dagen/ veckan?

I god arbetsmiljö ingår också att inte känna oro för om deltidslönen räcker till nödvändiga räkningar. Eller att pensionen kommer att bli en liten allmosa som inte räcker till att leva ett gott pensionärsliv.
Ge heltidsjobb på varje arbetsplats. Så har du fixar några Gordiska knutar

Jag anser inte att Anki Löfstedt arbetar för bättre arbetsmiljö. Hur kan man, som man tidigare läst om, sätta in Securitasvakter i stället för att ge personalen resurser.
Att förbättra arbetsmiljön på bekostnad av ”kunden” är inget bra sätt heller. Det finns mycket missnöje med hur socialtjänsten fungerar. Det har vi nyligen läst om i media och hör många gånger talas om ”på byn”. Kommunen behöver personer som kan lyssna och ha en dialog med kommuninvånarna, känna empati och kunna sätta sig in i andras situation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *