Nyheter

Lokala konstnärer ställer ut

Lokala konstnärer ställer ut

Nyheter Gunnel Åstrand från Värnamo är en av många lokala konstnärer som ställer ut i Galleri Hörle Slott med vernissage på lördag. Här medverkar även konstnärer från Hok, Bredaryd, Bor med flera platser.

Gunnel Åstrand är en av utställarna.  [1/18]

Berit Davidsson och hennes medlemmar fick fullt upp när konstverk efter konstverk anlände  [2/18]

  [3/18]

  [4/18]

  [5/18]

  [6/18]

  [7/18]

  [8/18]

  [9/18]

  [10/18]

  [11/18]

  [12/18]

  [13/18]

  [14/18]

  [15/18]

  [16/18]

  [17/18]

  [18/18]

Det är alltså dags för den traditionella samlingsutställningen med föreningens egna skapande medlemmar. Utställningen har flyttats till 8–16 februari på grund av renoveringsarbeten i själva herrgården. Hörle Slott har genomgått en fantastisk förvandling som vi får berätta om i en annan artikel.

Utställningen har i flera år huserat i källaren och det är en passande miljö som andas historia. I år medverkar drygt 40 medlemmar med ett eller två alster. En av dem är Gunnel Åstrand från Värnamo.
– Jag målar i olja, berättar Gunnel när hon visar upp sina arbeten.
hon målar gärna tillsammans med andra i en grupp som samlas en gång i veckan i Luddö i Värnamo plus att det även blir andra samlingar, bland annat som utbildning.

Gunnel har jobbat på sjukhuset och där har hon också visat sin konst men även i andra sammanhang.
Av de drygt 40 utställarna är några nya i föreningen: Conny Söderlund Clemén från Hok, Davor Bosnic, Värnamo, Hanna Lindahl, Bor, Ida Adesund, Bor, Linda Olsson-Örn, Värnamo. Stefan Andersson, Ljungby och Kristin Edvinsson, Bredaryd.

Under onsdagkvällen var det inlämning av konstverken som togs emot av ordförande Berit Davidsson och hennes medhjälpare. Först placerades allt ut på golvet men till vernissagen på lördag ska det var konst uppåt väggarna…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *