Nyheter

Lokalförsörjning inom skola och förskola

Nyheter Idag behandlas ett förslag från barn- och utbildningsnämnden om akuta lokalbehov

Arkivbild

Barn- och utbildningsnämnden (BUN) har skickat ett underlag till kommunstyrelsen om behovet av investeringar i lokaler för att möta det ökade trycket på skolor och förskolor. Frågan diskuteras idag av kommunstyrelsens arbetsutskott. BUN pekar på ett antal åtgärder som behöver beslutas om snarast.

  • På Sörgårdsskolan i Skillingaryd har ökningen av antalet elever medfört att man har klasser på uppemot 35 elever, det blir bekymmer eftersom klassrummen är dimensionerade för 25 elever. Här önskar man initiera byggnationen och att utöka ersättningslokalerna till 3 klassrum för att möte det akuta behovet. Ersättningslokalerna bör vara på plats när terminen startar efter sommaren 2019
  • Initiera projektet Götafors och samtidigt utöka ersättningslokalerna med minst två klassrum vid ST1-tomten för att avhjälpa den akuta situation som uppstått i Vaggeryd och Hok. Det innebär att årskurs sex i Hok kommer att placeras på Hjortsjöskolan under 2019-2020. När arbetet med utbyggnad av Slättens förskola genomförs ska Götafors bli en renodlad skola F – 3. Ersättningslokalerna behöver vara på plats senast i augusti 2019.
  • Initiera projektet Hjortsjöskolans kök/ matsal. Matsalen är nu för liten och köket är slitet, ett kök som bör bli ett tillagningskök. Projektet bör om möjligt genomföras under sommaruppehållet 2019.
  • Initiera projektet Hjortsjöskolans övningsbyggnad. Det handlar om nya lokaler där estetiska programmen samlas.Projektet bör om möjligt genomföras under hösten 2019.
  • Initiera projektet Fågelforsskolan 1-6. Projektet bör om möjligt genomföras under hösten 2019.

Det är ett hårt tryck på skolornas och förskolornas lokaler som kräver akuta åtgärder samtidigt som det finns ett investeringsbehov på lång sikt. Nu ska kommunstyrelsens arbetsutskott behandla ärendet innan det går vidare till beslutande instans i Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *