Nyheter

Lokalförsörjningsplan ska upprättas i pastoratet

Nyheter Skillingaryds församling ska se över hur lokalförsörjningsplanen. I planen ska kyrkorådet se över var man ska finnas och behövas framöver samt hur lokalerna ska användas, och önskade 500 000 kronor av kyrkofullmäktige

Arkivbild Hagshults kyrka

Teresia Clifford, kyrkoherde i församlingen, berättar om ansökan om tilläggsbudgeten som kyrkofullmäktige skulle ta ställning till vid senaste sammanträdet.

– Planen som ska göras handlar om att se över vad man använder lokaler till, hur de nyttjas och vilken verksamhet som vi ska bedriva i de lokaler vi har. Det finns också de tankar kring lokaler som inte nyttjas av de som vi har och vad betyder det för oss. Vår budget går ihop, men längre fram när vi inte får så mycket intäkter i plånboken och behöver se om vårt hus så behöver vi fundera på vad vi behöver göra långsiktigt, hur ska våra lokaler se ut framöver. Planen innehåller både kort- och långsiktiga lösningar. Att göra en lokalförsörjningsplan är det något som tagit på nationell nivå. Siffran är något högre i tilläggsbudgeten då många timmar behövs. Denna tilläggsbudget ska nyttjas över hela projektets gång och det är ett nationellt beslut.

– Vi måste skriva dokument som fullmäktige ska besluta om ett år, för att se hur långsiktigt vi planerar för att se över våra fastigheter och hur verksamheten ska utvecklas och vad vi ska driva i de olika byggnaderna vi har.

Inger Lindström ställde under kyrkofullmäktige en fråga om lokalerna inte kommer att hyras ut till annan verksamhet än kyrklig, framöver?

– Det här är ett tydliggörande för att bedriva olika typer av verksamheter. Vi har idag ett avtal för fester för familjer, när det gäller vigslar där familjer vill ha fester efteråt, man vill ha begravningsaktiviteter, men även verksamhet som PRO, SPF och vi ska se över vad som finns i lokalerna, svarar Teresia Clifford, kyrkoherde för församlingen.

Kamrer Jan Timarsson förklarar;

– Vi får självfinansiera och vi önskar ett tillägg på 500 000 kronor för att kunna få extern hjälp om det skulle behövas. Om vi ska ha lugn och ro i verksamheten så kanske vi behöver hjälp extern för att göra en lokalförsörjningsplan. Vi har dragit upp beloppet lite istället för att be om ytterligare pengar framöver. När vi väl kommit upp för vad vi har för lokaler, hur ska vi göra med dem, var finns barnfamiljerna, var finns pensionärerna framöver, vi kanske behöver stötta upp någonstans där vi inte är idag. I april 2022 ska det vara klart, så vi har en liten stund på oss att inkomma med lokalförsörjningsplan.

Kyrkofullmäktige beslutade att ge kyrkorådet en tilläggsbudget på 500 000 kronor för att upprätta lokalförsörjningsplaner.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *