Nyheter

Lokalhistoria blir fin julläsning

Nyheter Byarums Hembygdsförening bjuder som alltid upp till en årsskrift lagom till jul.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Allt sedan 1960 har föreningen givit ut denna årliga bok som har en blandning av gammalt och nytt. Det nya består av den årliga årskrönikan från det senaste året. Lite speciellt är också lite om vad som hände i Byarums socken för 50 år sedan.

Viadukten i Götafors är spännande att läsa. Här har det verkligen hänt en hel del otrevliga trafikhändelser

Spelet kring Munksjös uppgång och fall sitter nästan färskt i minnet. Artikeln av sympatiske Sven ”Hilding” Johansson hann inte gå i tryck förrän han lämnade denna världen. Kvar finns i alla fall hans minnesbilder från en händelse som fanns på näthinnan hos de flesta i bygden på 70-talet.

Årskrönikan för 1973 är intressant att läsa för själv hade jag vid den här tiden – nog redan 1972 – börjat vikariera för Eric ”Degan” Jonsson vid Smålands Folkblads nyöppnade redaktion i Vaggeryd.

Artikeln om bildhuggare och träsnidare är något man bara måste läsa.

Längre än till sidan 101 har jag inte hunnit läsa men det finns givetvis mycket mer att plöja igenom. Tjusningen med boken är att man kan läsa ett kapitel då och ett annat lite senare. Innehållsförteckningen finns längre ned i artikeln.

Det man känner igen blir som nytt när man få läsa eller se bilder från förr. Det är lite av tjusningen med hembygdslitteratur.

Redaktionskommittén har bestått av Annika Andersson, Kåre Boberg, Magnus Dauhn, Gunilla Johansson, Håkan Johansson och Oscar Smith-Oskarsson.

Taggar

Dela


1 reaktion på Lokalhistoria blir fin julläsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *