Nyheter

Lokalskifte ger nya möjligheter

Nyheter I pressmeddelande berättar Exact i Butik att de har förvärvat Sandahl Entreprenads lokaler på Norra Allégatan samt att Lankapaja Industri har köpt bolagets nuvarande lokaler på Fabriksgatan.

I pressmeddelande berättar Exact i Butik att de har förvärvat Sandahl Entreprenads lokaler på Norra Allégatan samt att Lankapaja Industri har köpt bolagets nuvarande lokaler på Fabriksgatan. Pressbilder: Exact i Butik

Flytten är helt nödvändig för att kunna växa på den skandinaviska marknaden. De nya lokalerna, tillsammans med utomhusyta, utgör mer än 10 000 kvadratmeter och ger möjlighet till ett bättre arbetsflöde och ökad produktionskapacitet.
– Vi hade blivit trångbodda och det hade våra grannar Lankapaja också blivit. När möjligheten att ta över Sandahls lokaler dök upp såg både vi och Lankapaja fördelarna, säger Pekka Ritari, vd på Exact i Butik. Lankapaja får större lokaler utan att den löpande verksamheten påverkas och vi får en lokal med minskat manuellt arbete för personalen, och det ger också möjligheter att skala upp volymen.
Bytet är inte bara en fördel för Exact i Butik och Lankapaja. Med i flytten följer också Vectur, ett snabbväxande företag som säljer lager- och logistiklösningar för större industri. Vecturs behov av flexibel lager- och produktionsyta har inte kunnat tillgodoses i den gamla lokalen.
Exact i Butik ser en viktig roll i att bidra till den ekonomiska tillväxten i regionen och att stärka samhället som helhet. En direkt positiv effekt är också att transporterna kring Fabriksgatan kommer att minska. Då Lankapaja inte har en lika logistikkrävande verksamhet kommer boende i närheten att få en lugnare trafiksituation.
Sandahls Entreprenad kommer inledningsvis att fortsätta en del av sin verksamhet som hyresgäst i samma lokaler.
Exact i Butik är ett helsvenskt bolag som har varit verksamt sedan 2003. Vi är marknadsledande inom kundvagnar, kundkorgar, kundvagnsgarage och andra produkter inom butikslogistik. Vi har genom vårt samarbete med ledande leverantörer inom dessa områden en bred produktportfölj. Vi har import från ett flertal länder både i och utanför Europa.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *