Nyheter

Lokalvård i egen regi påbörjas

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde informerades om lokalvård i egen regi… 

Lokalvård i egen regi när barn- och utbildningsnämnden planerar

Marijo Corkovic (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden berättar:
– Det handlar om om lokalvård i egen regi. Vi har bestämt att vi ska börja tidigt och anställa en chef för lokalvården redan under nästa år. 2025 ska vi vara klara med ett team gällande lokalvård i skolan. 

Per-Erik Lorentzon, förvaltningschef:
– När avtalen går ut på upphandlad tjänst har vi då egen personal. Någon gång efter halvårskiftet 2024 har vi rekryterat en lokalvårdschef som i sin tur kommer att rekrytera och vi ska vara igång under 2025 med egen regi inom lokalvårdsverksamheten. Vi räknar med att det är 13–14 personer som kommer anställas. Vi har en peng för städ i dag och den ligger på 9 miljoner kronor årsbasis och vi räknar hem detta med samma peng, fast i egen regi. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Lokalvård i egen regi påbörjas

Fantastiskt bra och äntligen har sakkunskapen fått segra. Den här typ utav återställare kommer vi från 2026 att se mycket utav också vad gäller rikspolitiken.

När jag själv var ordförande i dåvarande skolstyrelsen infördes i samverkan med Vsbo en städorganisation med chef och egna anställda lokalvårdare som även utbildades och blev certifierade.

Detta resulterade i att golven städades med hänsyn till golvunderlaget som därmed höll i många år ytterligare innan de behövde bytas.

Den nu beslutade övergången till fast egen anställda lokalvårdare ger en bra kontinuitet utav antal vuxna i skolan och leder till ökad trygghet för alla barn som anställda lärare med flera.

Nu återstår att även anställa fler egna skolvaktmästare som vi vet även kan ha en lugnande effekt mot de mest stökiga eleverna.

Till sist stort tack till samverkande S- och M-politiker för ni behövs verkligen i dagens verklighet och tänk om man på riksplanet kan anamma en likartad utveckling för samhällsmedborgarnas bästa.

Inte heller detta är längre konkurrensutsatt.
Det finns säkert någon som behöver en chefstjänst.

Ja, men inte inom det privata. Sparar in upphandlingskostnaden plus att kostnaden inte beräknas bli högre än det privata. Varför ska då det privata användas om det inte gynnar befolkningen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *