Nyheter

Lördagsfikat ersätts med Magnisa Café

Nyheter Lördagsfikat i Magnisa stuga i Vaggeryd har pågått sedan år 2005 och kom till för att ge en möjlighet att lära känna Museiföreningen och se vad som finns i huset. 

Bild från lördagsfikat.

Många besökare har under åren tittat in, fått en kopp kaffe och en pratstund med den ”stugfogde” som skötte serveringen. Ansvaret för öppethållandet har rullat mellan styrelsens ledamöter och har ingått i veckans ansvar i ett uppgjort ”stugfogdeschema”.

I och med att Magnisa stuga under senare år är öppen och bemannad måndag – torsdag har intresset för lördagsfikat avtagit. Hembygdsrådets anställda Camilla Appelqvist finns under veckan i Magnisa stuga där hon har sin arbetsplats.   

Innan lördagsfikat startade år 2005 hade Museiföreningen under flera år söndagsöppet med kaffeservering och kortare programinslag. Nu tar vi upp den idén på nytt med inbjudan till Magnisa Café, en söndag i månaden under ett par timmar på eftermiddagen.

Vid första samlingen i april visas en film från 24 mars 1987 med Mattias Mattsson som intervjuas av Uno Wallenberg. Mattias berättar bland annat om hur det gick till när hans far fick anställning hos C. Svensson i hans smedja i Vaggeryd. 

Museiföreningen har tillgång till inspelningarna som Uno Wallenberg och Per Nord genomförde under projektet ”Gamla Waggeryd” på Bäckalyckan och programinslagen kommer bland annat väljas från dessa filmer.

Lars Erik Joakimson

Taggar

Dela


1 reaktion på Lördagsfikat ersätts med Magnisa Café

Är (var?) det alltså öppet även för icke medlemmar?
Har bara vågat stiga in när de hade ”öppet hus”.

Blir vansinnigt irriterad på dålig information!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *