Nyheter

Lördagsfikat på biblioteket

Nyheter En lördag om året har biblioteket i Skillingaryd öppet. Här fanns möjligheten att umgås, gammal som ung. Sagostunden , som var gratis, i teatersalongen lockade dock få barnfamiljer.

Tre glada herrar som fikar under lördagsöppna biblioteket  [1/11]

Här fanns mycket gott  [2/11]

Mickan Thor berättade ur sina bilderböcker i teatersalongen  [3/11]

Nöjda besökare  [4/11]

Alla barn visste vad hon visade  [5/11]

I foajen fanns mycket gott tilltugg  [6/11]

Barnprogrammet lockade få familjer  [7/11]

Systrarna Marita och Kinna fyndade böcker  [8/11]

Gunnel Aldelius pratar julklappstips till barnbarnen med Marita Nyman  [9/11]

Billiga böcker  [10/11]

Fem krona per bok  [11/11]

I teaterfoajen fanns kaffe, fikabröd och skumtomtar. Inne i teatersalongen läste Mickan Thor ur sina bilderböcker. Barnen, som var där, visste precis vilket djur som var på vita duken. Trevligt inslag och borde lockat många fler barnfamiljer till gratisföreställningen.

– Tråkigt när vi försöker ordna någonting. Hon är fantastisk berättare och att det inte är fler som har tagit chansen att komma hit och se barnprogrammet i teatersalongen är konstigt, säger Sonja Kling inne på biblioteket i Skillingaryd.

Utförsäljningen av böcker pågick också i biblioteket denna lördagseftermiddag. Systrarna Magnusson/Nyman passade på att fynda böcker för fem kronor stycket.

– Jag gillar att vara här på biblioteket. Jag läser några böcker i månaden och böckerna kan handla om allt möjligt, säger Kinna Magnusson, Skillingaryd.

– Jag är egentligen en periodläsare. Ibland läser jag inget och ibland läser jag jämt. Jag kan bli väldigt osocial på semestern då jag kommit in i några böcker. Mest gillar jag deckare, verklighetsbaserade böcker. Fast det måste vara en massa kärlek i också, säger Marita Nyman, från Hubbestad.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *