Nyheter

LRF besvikna över kommunal matsedeln

Nyheter Idag lämnar LRF kommungrupp in en skrivelse till nämndordförande. Besvikelsen är stor då "Earth Week" uteslutit lokalproducenterna i den "miljösmarta matsedeln"

Arkivfoto

LRF Vaggeryd kommungrupp lämnar in skrivelse till kommunen där man vill uppmärksamma den framtagna matsedeln under ”Earth Week”.

Budskapet har varit tydlig från kommunalt håll där lokala producenter varit en viktig för kommunens livsmedelsförsörjning och för att bevara vår miljö. Därför ser LRF att det är ett steg i fel riktning när man väljer att utesluta de lokala producenterna i den här viktiga debatten om miljösmart matsedel. ”Vi producerar varken soja eller asiatiska grönsaker, där vi består mest av mjölk-, lamm och nötköttsproduktion”.

Vaggeryds kommun har redan idag ett flertal lokala producenter, man köper kött från Häradsköp, korv från Vaggeryds Chark och grönsaker, potatis, lök och morötter från Hammargården i Värnamo, men under ”Earth Week” har man nästan helt uteslutit dessa producenter.

Är det detta vi vill lära våra barn och ungdomar? Är det verkligen Vaggeryds kommuns lösning på framtidens klimatutmaningar?

I skrivelsen tipsar kommunens LRF om länets Klimatrådets inspirationsmeny som kan användas inför kommande år…

Hela skrivelse finns att läsa här

– Vi vill med denna skrivelse göra er uppmärksamma på hur viktigt det är att hela kommunen arbetar i samma riktning. Vi uppskattar det arbete som Vaggeryds kommun gör för att stötta den gröna näringen och de lokala livsmedelsproducenterna och vi hoppas att ni i framtiden tar med detta i ert arbetet när ni lyfter fram miljösmarta alternativ i skolan och äldreboende, säger LRF kommungrupp.

Taggar
LRF

2 reaktioner på LRF besvikna över kommunal matsedeln

Som liten fick jag lära mig ett mycket braord språk som jag nu snällt tänkt dela med
mig av.

Tugga, Svälj & Håll Käft! ❤️

Skrämmande ensidighet i kommunens matval, där influgna grönsaker klassas som mer miljövänliga än lokala producenters alster.
För att inte nämna köttprodukter som klassas ner som miljöförstörare och klimatfarliga av de som bestämmer i kommunens matregering !!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *