Nyheter

LRF i kommunen har haft årsmöte

Nyheter I tisdags genomfördes årsmötet digitalt som en följd av pandemin

Roger Andersson, ordförande, öppnade mötet med lite reflektion över det gångna speciella året. Mycket av planerad verksamhet fick ställas in på grund av covid -19, men de gröna näringarna har klarat sig bra mycket tack vare att de svenska konsumenterna har valt svenska råvaror och att det blev en bra skörd.

Efter detta tog Ulrika Björnhag vid. Hon är en av tre hållbarhetsambassadörer som LRF har i regionen. Hon talade om hur jordbruket i Sverige kontra utlandet påverkar miljön. Samt hur vi i Sverige skall bli ännu bättre på ett miljövänligare och uthålligt lantbruk. Och hennes arbete med att informera stat och kommuner om det arbetet LRF jobbar med för ett mera hållbart och miljövänligt jordbruk i Sverige.

Trots coronapandemin har LRFs kommungrupp varit aktiva på en rad områden. De har varit representerade i kommunens miljöråd samt svarat på en del remisser till miljö – och byggförvaltningen om byggnationer på landsbygden.

De har funnits med vid någon av rekoringens utlämningar. De har också deltagit i en digital konferens om att hitta personal och hur man anställer till våra företag.

Under 2021hoppas man komma ut och möta våra konsumenter. De planerar för medverkan på Skillingaryds marknad, frammedagen  och att vara med rekoringen vid någon utlämning. De vill prioritera att närvara och synas hos konsumenterna då de anser att det personliga mötet är viktigt. Ett viktigt arbete för LRF under året är att delta i den nya översiktsplanen som skall arbetas fram i Vaggeryds kommun och där bevaka landsbygdens intressen. De vill också arbeta för att få igång projektet bonden i skolan.

Styrelsen blev omvald i sin helhet med Roger Andersson som ordförande med Magnus Grunditz, Emma Persson,Martina Willman, Olof Jonsson och Stefan Stork som ledamöter i styrelsen.

Taggar

Dela


1 reaktion på LRF i kommunen har haft årsmöte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *