Nyheter

LRF prisade Värnamo kommun

Nyheter Värnamo kommuns arbete med livsmedel uppmärksammades i kväll av LRF.

Priset togs emot av Hans-Göran Johansson, Kommunstyrelsens ordförande (C) och Charlotta Nielsen Nylander, Måltidschef  [1/5]

LRF:s styrelse. Övre från vänster Hanna Sjöholm, Elin Hagelsås, Patrik Jönsson, Karin Nalbin. Nedre raden: Simon Jonegård, Anders Friberg och Christina Nyemad.  [2/5]

Anders Friberg, Byarum, ordförande i LRF.  [3/5]

Stämmodeltagare  [4/5]

Från stämman, eller kanske paus...  [5/5]

Arkivbild

Priset, som är ett hederspris, delades ut på LRFs regionstämma  i  kväll och vinnaren hade valts ut bland de kommuner som nominerats av LRF:s kommungrupper.

I tidigare artikel har vi skrivit om de prioriteringar som görs av kommunen när det gäller inköp av livsmedel. Livsmedel köps in i prioriteringsordning närproducerat, svenskt och ekologiskt.

Lokalt närproducerat gäller inom tio mil från Värnamo och den regionala gränsen går vid 20 mil.

• Motiveringen
Så här motiverar LRF sitt val av Värnamo kommun: För en nytänkande livsmedelsupphandling som skapar mervärden utöver det vanliga. Kommunen förmedlar också kunskap om var maten de serverar kommer ifrån. Detta ökar medvetandet, kunskapen och intresset för maten hos invånarna. Värnamo kommun upphandlar i första hand närproducerade livsmedel vilket ger förutsättningar för de lokala lantbruksföretagen att nå ekonomisk lönsamhet. Kommunen upphandlar hundra procent svensk mjölk samt nöt-, fläsk- och kycklingkött. Detta visar att kommunen tar sitt ansvar för den lokala landsbygden!

– Vi är så glada över att detta arbete uppmärksammats. Det här priset delar vi med både upphandlingsavdelningen, utvecklingsavdelningen och våra politiker då samtliga varit med att arbeta fram en prioritering men också med dialoger med de lokala livsmedelsproducenterna och sist men inte minst den upphandling som senare gjordes säger Charlotta Nielsen Nylander, måltidschef i Värnamo kommun.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *