Nyheter

LSS-boende vållar politisk debatt: ”Jag är emot detta”

Nyheter Ett LSS-boende i kommunen har seglat upp till att bli en het debattfråga i kommunstyrelsens arbetsutskott. Majoriteten vill köpa loss fastigheten – oppositionen vill fortsätta hyra den. – Jag kan konstatera att Moderaterna lägger sig igen, säger oppositionsrådet Thomas Axelsson (KD).

Thomas Axelsson (KD) och Gert Jonsson (M) är inte överens. Foto: Sara Mejving

Vaggeryds kommun hyr LSS-boendet. De pågående hyresförhandlingarna indikerar att hyran kommer höjas väsentligt och frågan om att istället köpa loss fastigheten har väckts.
– Det här måste behandlas varligt. Det är ingen grupp av människor man flyttar runt hur som helst. Från politikens sida är vi försiktigt positiva, men det är viktigt att vi får rätt prisbild, säger Gert Jonsson (M).

Han får medhåll av Kenth Williamsson (S).
– Det är viktigt att det finns en trygg boendesituation och det är bättre att vi får rådighet över våra lokaler som vi använder långsiktigt.

Oppositionsrådet Thomas Axelsson (KD) är dock kritisk och menar att det går emot den moderata ideologin.
– Jag konstaterar att moderaterna lägger sig igen. Jag är emot detta och vill att vi istället går vidare med hyresförhandlingen. Dessutom finns det fuktskador indikerat i fastigheten. Ska vi få ytterligare en sådan fastighet som kostar pengar?

Gert Jonsson:
– Ideologin handlar om att få så mycket pang för pengarna på lång sikt. Ska man ha kortsiktiga lösningar kan man hyra.

Fastigheten beräknas ligga på runt fyra miljoner kronor att köpa loss. Underhållsarbete de kommande åren beräknas till cirka 2,5 miljoner kronor.

Taggar

Dela


2 reaktioner på LSS-boende vållar politisk debatt: ”Jag är emot detta”

Är väl självklart, att det är billigare att köpa än att hyra . När det är ett långsiktigt menat boende. Fastigheten måste ju besiktigas först innan köp naturligtvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *