Nyheter

Luciafirade på Familjecentralen

Nyheter Dagens samling vid öppna förskolan Familjecentralen i Vaggeryd, blev ett uppskattat inslag.

  [1/14]

  [2/14]

  [3/14]

  [4/14]

  [5/14]

  [6/14]

  [7/14]

  [8/14]

  [9/14]

  [10/14]

  [11/14]

  [12/14]

  [13/14]

  [14/14]

– Det var uppskattade samlingar då barnen lekte en stund och därefter sjöng vi julsånger tillsammans. Firandet var på förmiddagen för barn mellan 0–6 år och på eftermiddagen för de minsta barnen som var mellan 0–1 år, säger Helena Andersson, pedagog på Familjecentralen i Vaggeryd.

Just nu är pedagoger och kuratorer på Familjecentralen med i projekt tillsammans med Arbetsmarknadsenheten som finansieras av Länsstyrelsen. Tanken med projektet är att hjälpa utlandsfödda kvinnor med det svenska språket för att lättare bli en del i samhället. En sfi-lärare är anställd i projektet och vi har dessutom personal som talar arabiska och somaliska.

– Här möts kvinnor som inte fått uppehållstillstånd men även de som redan gått på sfi men inte läst klart på grund av bland annat föräldraledighet. Vi träffas på ”Språkcafeét” som är under förmiddagen på torsdagar där vi börjar med att alla besökare fikar och samtalar tillsammans, avslutar Helena.

– Detta är så bra för nu träffas vi och barnen leker tillsammans, samtidigt som vi vuxna pratar med varandra om vardagliga händelser. Vi får chans att umgås med vuxna och barn från olika länder på ett naturligt sätt. Vi är olika men ändå lika, citerar en besökare.

Foto: Helena Andersson, Familjecentralen.

Taggar

Dela


1 reaktion på Luciafirade på Familjecentralen

Ett mycket gott exempel på när integrationen mellan nyanlända och kommuninvånare fungerar och man kan träffas och lära känna varandra under lättsamma och otvugna former.

Bra jobbat att ni anordnar sådana här träffar! Ni som är eldsjälar, gärna mer sådant här så vi kan lära av varandra. Kanske inte bara nyanlända barnfamiljer utan träffar där alla åldrar kan vara med? Kanske att kommunen kan erbjuda någon form av jul eller nyårsfirande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *