Nyheter

Luciafirande inför storpublik

Nyheter För första gången på åtskilliga år hölls inget luciafirande med Fenix elever i Byarums kyrka. Men Hjortsjöskolans luciafirade i multihallen med tärnor och stjärngossar var verkligen ingen dålig ersättare.

Lucia Rebecka Möller tågar in.  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Luciafirandet i Byarums kyrka på luciamorgonen har varit ett mycket stämningsfullt sätt att inleda dagen – med lucias intåg i den gamla kyrkan samtidigt som dagen gryr som den absoluta höjdpunkten.
Det är naturligtvis något helt annat att fira Lucia i den stora multihallen i Fenix, dessutom med betydligt yngre aktörer och utan stämningsskapande miljö.
När Nicholas Hillergård och Peter Hansson rutinerat hade lotsat hela publiken på plats var det fullsatt på läktarna.
Ett luciafirande med närmare 400 grundskolelever bänkade i den stora arenan är en helt annan upplevelse än en landsortskyrka med rötterna i medeltiden. Det är ett gott betyg till alla medverkande att alla dessa ungdomar satt så gott som knäpp tysta under det 40 minuter långa programmet i Fenixhallen.
Aktörerna hade förstås inte samma knivskarpa kvalitet i det musikaliska framförandet som aktörerna som det TV-sända luciafirandet från Kungsholmen i Stockholm en timme tidigare. Men det var sannerligen inte dåligt och bjöd på åtskilliga frimodiga framträdanden. Betyget till eleverna på Hjortsjöskolan måste bli ett ”med  beröm godkänt”.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *