Nyheter

Lucköppning i julkalendern

Nyheter I dag öppnar vi sista luckan i årets julkalender.

I årets julkalender har vi frågat 24 personer som är verksamma i kommunen på olika sätt om deras tankar kring julklappar och julklappstips. Men i dag är det julafton och då får vi en hälsning från Pär Persson som är präst i Byarums pastorat.

– Jag har funderat på året som har varit och det har varit mycket mörkt. Krig i Ukraina och Gazaremsan, inflation och stigande priser, idrottsvärlden var ju inte katigt heller som när kvalet i fotboll gick åt skogen. Den 11 november föll mörkret över Stadsparksvallen i Jönköping när J Södra ramlade ur superettan. Men dagen därpå stod det klart att IFK Värnamo blev femma i allsvenskan så det är mörker och ljus.

– Jag önskar alla en god och välsignad jul men jag blir lite rädd när jag läser att under julen ökar antalet hjärtinfarkter oerhört mycket för att folk blir så stressade. Det är ju som någon säger, det är ju inte hälsovårdsmyndigheten som kommer och hälsar på, det är kristus som föds i Betlehem. Vi har liksom förvandlat det som skulle varit rofyllt till att bli något som man bara stressar med. Man skulle önska att folk hade förmågan att gå ner i varv och sänka kraven lite. Det man hinner det hinner man och det man inte hinner får man göra sedan.

– Den stora julhälsningen är att man försöker att gå in i den där bubblan en liten stund och vara där. Jag skulle önska att alla hade en egen julkrubba, det är ju ändå därför vi firar jul. Det är inte kommersialismens stora högtid utan det är ju faktiskt något som är så otroligt annorlunda. Kristi kyrka som är gigantisk i hela världen så bryter sig himmelen i genom det här grådasket och någonstans finns ett ljus. Det är väl det man skulle önska att folk finner sig tid att reflektera över det. 

– Skulle man göra en riktig julhälsning och göra den bred, med tanke på spelningen av No Possession i november, så avslutar jag med att säga ”Shine a light”

En god och välsignad jul önskar Pär Persson!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *