Nyheter

Lunchavgiften höjs nästa år

Nyheter Vid kommunfullmäktiges sammanträde gick taxor och avgifter igenom. En av avgifterna våra politiker inte var överens om var om avgiften på lunchen vid våra äldreboende.

Arkivfoto

En lunch i någon av äldreboendes serveringar kommer att höjas nästa år till 75 kronor per portion. Idag betalar en pensionär 53 kronor, personal 50 kronor och övriga gäster 69 kronor per portion.

– Vi har utvecklat en egen kostorganisation med egna kockar. Då vi har en omfattande kvalitetshöjning av lunchen har vi beslutat att höja måltiden till 75 kronor. Det finns nu ett stämpelkort där den tionde lunchen blir gratis, säger Ann-Katrin Löfstedt (M), ordförande i socialnämnden.

– Jag yrkar bifall, men när jag sitter här och lyssnar blir jag lite orolig. När vi öppnar vi en lunchrestaurang så är det för låg avgift. Då måste vi ha differentierad skala, vi måste tänka på kommunens övriga lunchrestauranger. Vem är en gäst? Äldreboendets barnbarn eller ”vem som helst”? undrar Ulf Abrahamsson (C).

  Din farhåga slår in, Ulf. Stämpelkorten är till även för stamgäster, svarar Ann-Katrin Löfstedt (M).

– Jag kan inte låta bli och kommentera. Nu gör vi något helt annat än vad ni tänkt. Det är inte svårt att vara gäst på Furugården. Vi skapar en situation som är speciell, kontrar Berry Lilja (S).

– Man ska jämföra stämpelkortets avgift mot tidigare avgift och då blir det en kraftig höjning, säger Jan-Olof Svedberg (SD).

Avgiften för höjd lunchavgift på äldreboende gick till votering i fullmäktige där (S) och (V) röstar nej medan övriga (M), (C), (KD), (L) och (SD) röster för höjning av lunchavgiften.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *