Nyheter

Lunchen på boende höjs

Nyheter Från 53 kronor till 75 kronor. Nästa års höjning på 22 kronor per lunch på kommunens boende är fastslagen av socialnämnden.

Arkivfoto. Lunchen blir dyrare på kommunens boende

– Nu gör vi storsatsning på våra kommunal kök med bland annat eget kök på Furugården och har en stor kostomorganisation. Till måltiden får man även dryck, kaffe och sallad. 75 kronor med en måltid som är anpassad för äldre och när man tittar på övriga lunchrestauranger så är detta bra pris, säger Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden. 

– Vi kommer att få en bättre produkt och de nya måltiderna kommer att bli attraktiva för den äldre målgruppen, menar Ann-Katrin Löfstedt.

Det var inte alla i nämnden som tyckte det var en bra idé. Motförslaget från (S) och (V) var 65 kronor men förslaget röstades ned.

– Vad gäller maten anser vi att det är viktigt med ett överkomligt pris, då det är angeläget att målgruppen får äta bra mat och ta del av den sociala samvaron. Det har också framgått att kommunala pensionärsrådet är ohörda i frågan, kontrar Peter Fransson (S) vice ordförande i socialnämnden. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *