Nyheter

Luotonen (SD): Skolan ska vara en trygg plats

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Marie Luotonen (SD

Kan du beskriva dig själv?

– Jag heter Marie, är 33 år och bor på landet med man, två små barn och djur. Vi flyttade till Vaggeryds kommun 2018 så är relativ ny här. Kommer från Mellansverige men bodde i Jönköping innan flytten hit. Jag arbetar som enhetschef på socialförvaltningen i Jönköping. 

Har du önskat, eller tilldelats, platsen i kommunfullmäktige?

– Jag önskade mig platsen i barn- och utbildningsnämnden (som jag sedan fick) och hoppades att jag skulle få chansen att sitta i kommunfullmäktige också. Det känns otroligt roligt att både väljare och kollegor inom partiet känner förtroende för mig.

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?

– Frågor som engagerar mig mest är framför allt att skolan ska vara en trygg plats för alla elever, unga som äldre. Jag är även engagerad i frågan om vindkraft, är det något som verkligen behöver finnas i vår kommun? Om det ska finnas, vart ska den placeras för att inte påverka människor, miljö och djur på ett negativt sätt?

Vad ser du fram emot under mandatperioden?

– Jag ser fram emot att göra mitt bästa för kommunen och dess invånare. Vår kommun ska finnas under en lång tid och beslut vi tar i dag ska även vara positiva för kommande generationer. Jag hoppas även kunna medverka till att fler vill engagera sig politiskt för att vi tillsammans ska ta ansvar för framtiden, avrundar Marie Luotonen (SD).

Marie Loutonen (SD)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Luotonen (SD): Skolan ska vara en trygg plats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *