Nyheter

Lyckad Bäckalycke-fest trots regnet

Nyheter Trots att regnet började vräka ned efter ungefär halva programmet var arrangörerna mycket nöjda när den 48:e midsommarfesten på Bäcklyckan i Vaggeryd skulle summeras.

Perfekt väder när festen inleddes.  [1/19]

American Hymns.  [2/19]

Många var bänkade framför scenen.  [3/19]

Lena Karvinen ansvarade för tipspromenaden.  [4/19]

Thore Ohlsson ledde bingospelet.  [5/19]

Bingo. Bengt Sandahl får rycka ut.  [6/19]

Loppis-lotteri var en ny aktivitet.  [7/19]

Knepiga frågor.  [8/19]

Parkeringsplatserna i den förra kraftledningsgatan ut nyttjades till sista plats. Foto mot nor  [9/19]

Mot söder.  [10/19]

Dans kring majstången i duggregn.  [11/19]

Svensk midsommar 2017.  [12/19]

Ewa Magnusson hade chockladhjulet som sitt ansvar..  [13/19]

120 cyklister fick lott och deltog i en särskild utlotnting.  [14/19]

...och så kom regnet!  [15/19]

Inte roligt för artisterna, i det här fallet familjen Pallander.  [16/19]

Familjen Pallander sjöng sommarvisor.  [17/19]

Inne i storstugan mötte vi familjen Jafari från Afganistan, från vänster Elinor, Benjamin och Eliyass Jafari.  [18/19]

Två IOGT/NTO-ordföranden synar räkenskaperna. Roland Emnuelsson och Uno Wallenberg.  [19/19]

Roland Emanuelsson som tillsammans med Thore Ohlsson ansvarat för arbetsledningen i funktionärsstaben inom IOGT/NTO i Vaggeryd kunde summera några arbetssamma veckor.
Han uppskattade antalet besökande på Bäcklyckan till någonstans mellan 1 500 och 2 000 personer.
– Det är visserligen något färre än i fjol. Men vi måste vara mycket nöjda, regnet kom ju trots allt ganska sent, framhöll han.

Americans Hymns och Norrahammars Folkdanslag hann göra sina framträdanden i lätt duggregn innan himlens slussar slog upp portarna på vid gavel.
Regnet fick förstås konsekvenser. När de övriga programpunkterna skulle genomföras hade alla sökt sig under tak eller till sina bilar.

– Tråkigt nog drabbade ju regnet familjens Pallanders framträdande. Dessutom medförde regnet att vi fick lotter över eftersom många valde att lämna Bäcklyckans tidigare än planerat när regnet började falla på allvar, summerade Emanuelsson.
Över 500 personbilar fyllde parkeringsutrymmena kring festplatsen till sista plats. Det är en rekordnotering för midsommarfesterna på Bäckalyckan. Utan ett nyttillskott (halva bollplanen fick tjänstgöra som parkeringsplats) är det frågan om alla fordonen fått plats.
Däremot var det betydligt färre som valde att ta cykeln till Bäcklayckan, 120 cyklister räknades in mot 200 i fjol.
Tipspromenaden inne på Bäckalyckan lockade den här gången 265 startande jämfört med 315 i fjol. Se resultaten i spalten intill.

Många festdeltagare är mantalsskrivna utanför Vaggeryds kommun. För familjen Jafari från Afghanistan som för närvarande är bosatt på flyktingförläggningen i Yxenhaga var det svenska midsommarfirandet en exotisk upplevelse. Det var familjens vän Gunilla Ljungberg i Svenarum som först introducerade familjen Jafari för det det svenska midsommarfirandet och sedan transporterade de tre till Bäcklyckan.
– Lite annorlunda för oss men mycket trevligt, tyckte pappa Eliyass Jafari.

Roland Emanuelsson framhåller att midsommarfesten varje år innebär en jätteansträngning för IOGT/NTO i Vaggeryd som år efter år kräver att minst 50 personer ställer upp som funktionärer. För några veckor sedan var det snudd på kris när alla funktioner skulle bemannas  Föreningen har ju inte ens 100 medlemmar och utöver midsommarfesten ett omfattande program med aktiviteter var och varannan dag.
Problemen löstes till slut genom att sympatisörer och tillresande från främst Norrahammar ställde upp.Frågan är om krafterna i föreningen räcker till det stundande jubileet med 50 familjefester på midsommarafton.
IOGT/NTO i Vaggeryd får ta ett år i taget.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *