Nyheter

Lyckad satsning med träffpunkt kyrkogård

Nyheter Byarums pastorat har under säsongen ordnat skjutsar med buss från Vaggeryd vid tio tillfällen till Byarum och en gång till Svenarum. Detta har varit väldigt positivt och uppskattat.

– Det här är en verksamhet som verkligen känns bra. Den behövs och vi ser att den är uppskattad. Nu är det andra säsongen vi kör och vi ser att behovet finns. Dels har det varit väldigt välbesökt och det har dessutom varit ett väldigt uppskattat inslag. Syftet är att det ska finnas möjlighet och att det ska vara tillgängligt. Alla har inte anhöriga som kan ordna skjuts till kyrkogården, berättar Lars Andersson och Kristian Säll från Byarums pastorat. Sista tillfället är torsdagen innan alla helgonhelgen, då ges möjligheten att komma till kyrkogården och samtidigt sitta ner och umgås över en kopp kaffe. Alla besökare som kommer är välkomna in och fika. Vi brukar bara sitta och prata och ofta är det någon av oss som jobbar på kyrkogården och en präst som sitter med, berättar Lars Andersson och Kristian Säll från Byarums pastorat.

May Hallström Anderson har varit med alla tio gångerna. Hon berättar:

– Det är helt fantastiskt bra för oss som inte kan ta oss så lätt till Byarum, men som gärna vill komma dit. Kaffestunden uppskattar vi väldigt mycket, det är så skönt att gå in den här stunden. Det är fantastiskt av den som har kläckt den här idén. Den sociala gemenskapen har en stor betydelse, jag har känt mig så trygg i den här gruppen. Det har vi gjort alltihop, det har vi pratat om. Det har varit en positiv upplevelse för alla som har varit med och att det finns behov av det är jag alldeles säker på. 

–Detta är ett initiativ från all personal här, vi har sett att behovet finns och det är vårt sätt att bidra med den här hjälpinsatsen och något som vi jobbar med tillsammans alla anställda här. Tanken är att vi kanske ska utöka till några fler tillfällen till nästa år. Kanske blir det även någon tur i vinter om vädret tillåter, avslutar Lars Andersson.

Bild från Byarums kyrka alla helgonhelgen 2022.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *