Nyheter

Lyckad sportlovsresa till Vemhån

Nyheter Efter förra årets inställda läger var det en fantastisk känsla att kunna åka på sportlovsresa till Vemhån igen.

  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Hela planeringen har präglats av osäkerheten runt covid men när restriktionerna togs bort bestämdes att köra resan som planerat. Självklart med extra rutiner för att minska risken för smitta.

Equmeniakyrkan har ordnat sportlovsläger i Vemhån i Härjedalen sedan 1970-talet. Bara de senaste 10 åren har mer än 500 ungdomar varit med på lägren. Kanske du som läser detta också är en före detta Vemhåare?

– I år var vi 60 deltagare på resan varav 46 tonåringar. Resan är populär bland ungdomarna och trots osäkerheten ställde alla upp när beslutet togs att åka, berättar lägerchefen Stefan Ottosson.

Dagarna börjar med väckning och frukost vid halvåtta. Skidor åker man omväxlande i Vemdalsskalet och i Björnrike. Efter en hel dags skidåkning väntar dusch, bastu och god hemlagad mat. Kvällarna bjuder på lägerbål med spex och andakt. Sista kvällen avslutas med korvgrillning och ringlekar vid sjön. I år fick vi vara med om ett helt fantastiskt norrsken på himlen. En ny upplevelse för de flesta av deltagarna och 10 år sedan sist på lägret.

– Det blir många tillfällen till att ha roligt och umgås men också möjlighet att få fundera på vem Jesus är och vad han betyder idag. Ett läger av denna typ sätter spår i oss alla, både deltagare och ledare. En känsla som vi kan leva på länge, säger lägerchefen Stefan Ottosson.

Efter många härliga dagars skidåkning och gemenskap väntar skola och arbete igen men om 51 veckor är det dags igen.

Text och foto; Equmeniakyrkan

Taggar

Dela


1 reaktion på Lyckad sportlovsresa till Vemhån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *