Nyheter

Lyckad utställarhelg för epa-ungdomarna

Nyheter Under påskhelgen var det traditionsenligt motormässa på Elmia i Jönköping. På plats var Götaströms Fordonshistoriska där epa-ungdomarna visade upp Inga-Britts Audi som håller på att byggas om.

Götaströms monter med A-traktorn  [1/11]

Götaströms monter med Mats Carlssons Ducati 916  [2/11]

A-traktorn från MUG projektet  [3/11]

Niklas Lidberg från Vaggeryd, T-27:a  [4/11]

Götaströms monter   [5/11]

Jan Fritz från Skillingaryd, Yamaha FS1  [6/11]

Mats Carlsson samspråkar med Björn Otterberg, båda från Skillingaryd  [7/11]

Niklas Lindberg med sin gula T-27:a. Bredvid står han som byggde bilen 1984.  [8/11]

Många besökte Götaströms montern och A-traktorn  [9/11]

Johan Järnebark från Vaggeryd, Opel Manta  [10/11]

Benny Augustsson från Vaggeryd, här i historiska Racing klubbens monter  [11/11]

Lars Seger är en av föreningens medlemmar som engagerat sig i ungdomarnas epa-bygge. Han berättar om helgen: 

– Det har varit otroligt mycket folk varje dag och många föreningssponsorer besökte vår monter under påskhelgen. 

– Ungdomarna har varit med oss varje dag. Det var uppskattat och vi tror att de tyckte det var riktigt kul. Inga-Britts bil blev inte riktigt helt klar, trots att vi kört bilbyggarträff varje tisdag i stället för varannan vecka. Innan utställningen på Elmia har ungdomarna hunnit med att plocka ur all inredning, gått i genom bromsarna, servat motorn och bytt olja samt det viktigaste när ungdomarna får bestämma: ljudsystemet. Ungdomarna som har varit med oss i klubben i helgen har skött sig exemplariskt i montern. Vi sa till föräldrarna att ungdomarna ska komma hela och rena till mässan, vilket sköttes det också. Vi hade ”tränat” dem lite om vad de skulle säga till monterbesökarna. Det gick bra på ”generalrepetitionen” under helgen och nu har vi har fler visningar hemma i kommunen innan epa:n ska vara helt klar inför vårt stora event på travbanan i juni månad. 

– Vi har lite kvar på Inga-Britts bil att göra innan den är helt klar, som att lacka den blå till exempelvis, vilket har varit ett av önskemålen. Ungdomarnas första kommentar om hur de ville ha epa:n var att den skulle ha blank huv och rejäl stereo, så det blir kommande veckors uppdrag, summerar Lars Seger och nämner också att det var ett mycket stort intresse för alla klubbens fordon i montern på motormässan i Jönköping som arrangerades under påskhelgen. 

Bilder och bildtext: Jan Fritz

Fotnot:
Helgens motormässa på Elmia slutade med ett nytt publikrekord på 97 083 besökare. Med den siffran slogs det gamla rekordet, som stått sig sedan 1989.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *