Nyheter

Lyckad vårkonsert som kom åter

Nyheter Fullsatt när Vaggeryds Brass gav vårkonsert i Missionskyrka, Vaggeryd

Vaggeryds Brass under ledning av Peter Blomqvist  [1/8]

Vaggeryds manskör  [2/8]

Fullsatt i Missionskyrkan  [3/8]

Peter Blomqvist  [4/8]

Lars-Göran Ottosson  [5/8]

Bengt Sandahl hälsade alla välkomna  [6/8]

Barbro och Ansgar Skillemar  [7/8]

Ansgar höll vårtal  [8/8]

När Vaggeryd Brass förra året hade vårkonsert 1 maj blev det så lyckat att man bestämde sig för att fortsätta med konceptet. Nu var det alltså dags igen. Brasset bjöd på varierad musik i en så gott som fullsatt Missionskyrka i Vaggeryd. Det var till exempel populärmusik som Bluesette av Toots Thielemans och Stand by me av Ben E. King. Dessutom svensk 1700-talsmusik av Johan Helmich Roman. Frälsningsarméns kände kompositör Eric Ball har arrangerat tre stycken om årstiderna som också framfördes. Sprittande marscher spelades, likaså  kända vårmelodier.

Vaggeryds manskör framförde sex sånger, bland dessa naturligtvis Smålandssången och den traditionella vårsången Längtan till landet. Även sommarpsalmen En vänlig grönskas rika dräkt framfördes.

Bengt Sandahl hälsade välkommen efter att marschen Goldcrest spelats. Programmet höll sedan på i cirka en och en halv timme. Barbro Skillemar läste ett flertal dikter av olika författare och Ansgar Skillemar….., ja det finns bara en Ansgar Skillemar. Han höll ett lysande vårtal där han på ett humoristiskt sätt tog upp flera företeelser i samhället.

Innan det sista stycket Vårtoner spelades framförde Lars-Göran Ottosson ett tack till publiken som kommit och också ett stort tack till Peter Blomqvist, ledaren för Vaggeryd Brass. Musikstycket Vårtoner komponerades 1957 och blåsarna har sedan spelat detta potpurri av vårsånger varje år. Lars-Göran hade tagit på sig den mössa han hade på sig första gången han var med och spelade kompositionen för 60 år sedan.

Konserten avslutades med ett extranummer.

Lars-Evert Eskilsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *