Nyheter

Lydia fick stipendiat på 5 000 kronor

Nyheter Rotaryklubben Skillingaryd och Vaggeryd önskar uppmärksamma duktiga ungdomar i gymnasieskolan. Vi delar därför även i  år ut ett stipendium till en välförtjänt gymnasieelev i avgångsklasserna

Vi vill nominera Lydia Gidoff som Rotarystipendiat. Med sitt positiva förhållningssätt och sitt engagemang för både vänner, skolarbete och skoldemokrati, är hon en värdig kandidat.

”Lydia har under sin gymnasietid visat stort engagemang i såväl sitt skolarbete som i frågor om skoldemokrati och internationellt utbyte. Hon har en väl utvecklad förmåga att ta till sig nya kunskaper och har visat stor målmedvetenhet i sina studier. Med en förmåga att jobba självständigt och på kvalificerad nivå angriper hon både teoretiska och praktiska uppgifter, och har uppnått mycket goda studieresultat. Sitt uppdrag som ordförande för Fenixrådet har hon skött utmärkt, med stor ansvarskänsla.

Med sin öppna och positiva attityd är Lydia en glädjespridare, en god och inspirerande kraft i sin klass, och en uppskattad kamrat som ställer upp för andra.

Lydia är en bra ambassadör för Fenixandan: Jag vill, jag kan, jag vågar!”

Rotary är en internationell organisation för yrkesverksamma män o kvinnor. Det finns 1,2 miljoner medlemmar i mer än 32.000 klubbar i 200 länder. Rotary International genomför globala humanitära projekt, t.ex polio Plus.

Vi samlar in pengar till detta o för varje dollar vi skänker så ger Bill Gates familj 2 dollar. Det blir många miljoner, ja t o m miljarder av detta. Rotary har ett omfattande ungdomsutbyte, Rotary Youth Exchange, där man kan vara utbytesstudent i olika delar av världen.

Rotaryklubben Skillingaryd/Vaggeryd önskar uppmärksamma duktiga ungdomar i gymnasieskolan. Vi delar därför även i  år ut ett stipendium till en välförtjänt gymnasieelev i avgångsklasserna.

Christer Holmgren

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *