Nyheter

Lyfter fram stambanan och E4:an

Nyheter Nationella transportplanen för länet är nu på kommunstyrelsens arbetsutskotts bord och här krävs det att partierna är överens nationell men även på kommunnivå.

Arkivfoto

Förslaget till nationella planen som gäller från nästa år och till år 2029 är glädjande för många då planen lyfter fram elektrifieringen och höjd hastighet på järnvägen Värnamo-Jönköping-Nässjö. 240 miljoner kronor avsätts under perioden till gång och cykelvägar och 284 miljoner till större väginvesteringar.

– Vi försöker samordna våra yttranden. Vi tycker rätt lika i kommunerna när vi beskriver hur vi vill komma vidare. Vi vill lyfta fram E4;an vid Ljungby och nya stambanan. Det har varit en framgång när vi jobbat mycket tätt tillsammans. När vi vill någonting är det en stor fördel att vi tycker lika, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det krävs att partierna är överens nationell. Tittar man när det gäller Y;et har vi drivit det här länge. Frågor som man hela tiden ska hålla liv i och vi är glada att vi har så stor uppställning och jobbar gemensamt, vilket vi måste, säger Kenth Williamsson (S).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *