Nyheter

Lyftet för framtiden

Nyheter En stor kran, ett stort lyft, nöjda företagsledare och förväntansfulla medarbetare på Vaggeryds Svarv

Produktionschef Johan Nilsson, Bengt Nord och VD:n Emma Nord väntar förväntansfullt  [1/10]

Lyftet var rejält  [2/10]

Investering på 4 miljoner visas nu under skalet  [3/10]

Locket av...  [4/10]

Under en mängd skydd finns den nya maskinen  [5/10]

...som är tillverkad i Japan  [6/10]

Maskinen har åkt båt i två månader för att komma till Vaggeryd  [7/10]

Första maskinen av sin sort i Sverige  [8/10]

Nya maskinen  [9/10]

Far och dotter väntar spänt  [10/10]

I den kalla blåsten står företagsledningen på Vaggeryds Svarv i Vaggeryd tillsammans med sina medarbetare och väntar på att ”locket ska lyftas av”.

Idag är det en stor dag för Vaggeryds Svarv. Största maskininvesteringen anlände till fabriken idag och lyftkran och medhjälpare från Industriflyttningar var på plats för att säkra upp sista resan in i lokalerna.

– Nya svarven kommer från Japan. Vi har varit i Tyskland och tittat på ett exemplar och vi bestämde oss för att det är en sådan vi behöver, säger en nöjd VD Emma Nord.

Nya svarven, som har en prislapp på fyra miljoner, kommer att vara en effektiv och kvalificerad maskin som klarar av svårsvarvade bitar med hög kapacitet. Den nya svarven väger 17 ton och beställdes av Vaggerydsföretaget för sex månader sedan. Det har tagit fyra månader att tillverka och två månader på havet innan den i fredags anlände till Göteborgs hamn och efter att den tullats in har svarven nu ”kommit hem”.

– Produktionen ska igång om 14 dagar, säger produktionschefen Johan Nilsson.

– Stor dag för oss här på Vaggeryds Svarv. Svarven är den första av sin typ i Sverige och idag är vi givetvis nöjda, inflikar Emma.

Vaggeryds Svarv har 12 (eller 13 när detta skrivs) anställda. Så sent som i december varslades personal om uppsägning, men söker nu nya medarbetare. Och med nya maskinen kan man öka sin kapacitet och förbättra sin position på marknaden som lokala, snabba och kvalitetsmedvetna underleverantören som rustar för framtiden.

Sara Mejving

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *