Nyheter

(M) svarar om Hjortsjö camping

Nyheter Servicebyggnaden skulle kunna bli en centralpunkt på området med dusch, toalett och disk

Vi anser att campingen ska vara kvar och drivas i sin nuvarande form, vi ser den som ett arbetsmarknadsprojekt som fungerar bra. Man kan utöka antalet campingtomter på ett enkelt sätt om man gör det rätt. Men innan man funderar på att utöka etc måste det mesta dateras upp. Servicebyggnaden skulle kunna bli en centralpunkt på området med dusch, toalett och disk etc på det stället som utredningen vill. Naturligtvis sätter man upp moduler som på andra campingar istället för att bygga fast sig med ett servicehus av husmodell. Även receptionen kunde vara i anslutning till servicehuset så blir det centralt och bra med indraget vatten och alla fördelar det ger, detta till en kostnad som är klart billigare än utredningen.

Om campingen skall utökas så vore det bra att utöka sydväst och terrassera slänten mot badplatsen i två steg. Då behöver man inte störa/röra badplatsen som är en mycket viktig rekreationsplats för kommunens invånare och ska ej röras.

 När det gäller utbyggnad åt nordväst kan det vänta tills elledningarna är nedgrävda och det är klart med en gångbro eller ej.

De stugor som finns ansluts till VA nätet och byggs om med dusch etc. När det gäller bygga om till studentbostäder så tror vi inte på det i nuläget så det räcker med enklare standard.

Om campingen skall vara medlemmar i SCR ser jag inte som en nödvändighet för det är dyrt och fördyrar campingavgiften i onödan för det finns andra sätt att marknadsföra sig på.

Naturligtvis bygger man en tömmningsplatta för husbilar på lämplig plats. Ställplatser kan man ha mot staketet och ta en del av parkeringen, detta ser vi inte som nödvändigt om terrasseringen blir till, viktigt att få med husbilarna för vi tror att de kommer öka gentemot husvagnarna.

När det gäller ekonomi så blir det svårt att få någon ekonomi i campingen men vi ser detta som ett arbetsmarknadsprojekt. Det sköts bra men behöver kanske förstärkas på vissa punkter men fördelarna överväger nackdelarna som vi ser det så vi är positiva till en fortsättning. OM inget görs med campingen så ser vi ingen anledning att låta den vara kvar.

Lars Seger (M) Ledamot Kultur- och Fritidsnämnden
Carl Johansson (M) ersättare Kultur- och Fritidsnämnden

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *