Nyheter

Magnisa Café ersätter lördagsöppet

Nyheter Lördagsfikat i Magnisa stuga har pågått sedan år 2005 och kom till för att ge en möjlighet att lära känna Museiföreningen och se vad som finns i huset. 

Wiktor Mattsson

Många besökare har under åren tittat in, fått en kopp kaffe och en pratstund med den tjänstgörande stugfogden. I och med att Magnisa stuga under senare år är öppen och bemannad måndag – torsdag har intresset för lördagsfikat avtagit. Hembygdsrådets anställda Camilla Appelqvist finns under veckan i huset där hon har sin arbetsplats.

Innan lördagsfikat startade hade Museiföreningen under flera år söndagsöppet med kaffeservering och kortare programinslag. Nu tar vi upp den idén på nytt med inbjudan till Magnisa Café, en söndag i månaden under ett par timmar på eftermiddagen.

Den första samlingen blir 23 april och då visas visas en film från 1987 med Mattias Mattsson som intervjuas av Uno Wallenberg. Mattias berättar bland annat om hur det gick till när hans far Viktor Mattsson fick anställning hos C. Svensson i hans smedja i Vaggeryd och hur han startade och drev Waggeryds Mekaniska Verkstad.

Under hösten räknar vi med att komma igång på ett mer regelbundet sätt. Då planerar vi att inbjuda till Magnisa Café sista söndagen i månaden.

Text: Lars Erik Joakimson

Här en arkivbild från Magnisa stuga och fikat på Frammedagen 2022. Foto: Martina Ojala

Taggar

Dela


1 reaktion på Magnisa Café ersätter lördagsöppet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *