Nyheter

Magnus blev ny ordförande

Nyheter Magnus Thelin tar över efter Thore Olsson (L) som ordförande i liberala kommungruppen.

Magnus tar emot ordförandeklubban från Thore. Foto; Ewa Magnusson

Thore Ohlson lämnade efter 20 år över ordförandeskapet till Magnus Thelin, Thore fick dock inte lämna helt utan blev vald som vice ordförande. Övriga i styrelsen blev, Ewa Magnusson, Atcha ”Salle” Adinda, Ken Frick, Ulf Stork och Ann-Christin Holmgren, som ersättare valdes Malin Gustavsson och Robert Gurbin.

Efter att den sedvanliga dagordningen avverkades gjordes två officiella uttalanden.

Frågan om turistbyråns vara eller inte vara.
Den här frågan anser vi ha hanterats på ett mycket märkligt och felaktigt sätt ifrån början till nu.

Så vi Liberaler kommer att driva frågan och föreslå kommunstyrelsen att turistbyrån skall drivas precis såsom den drevs under 2018, ingen förändring över huvud taget, det är vi faktiskt skyldiga de partners kommunen har idag, och nu är det bara ett par månader kvar till turistsäsongen 2019.

Sedan får turistbyråfrågan fortsätta utredas och diskuteras under året, för att senast december 2019 avgöra vad som skall ske med verksamheten i framtiden.

Skjutfältet och dess bullerzon / samrådsområde
Vi vill absolut inte skada själva skjutfältet eller försvåra för försvaret att öva på detta, utan vi vill leva i symbios med skjutfältet precis som vi alltid har gjort, och det skjutande som pågår nu är ju ingenting mot vad det var förr. Kartan över skjutfältet och det omgivande samrådsområdet är inte logisk.

Den motion som Emma Carlsson Löfdahl skrev om ett ” bullerservitut ” borde vara en bra lösning för alla de som vill bygga runt fältet.

Taggar

3 reaktioner på Magnus blev ny ordförande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *