Nyheter

Magnus omvaldes till L-ordförande

Nyheter Idag har Liberalerna haft sitt årsmöte och eftermiddagen inleddes med en intressant visning av kommunens kulturskatt: Bissefällanutställningen. För visningen ansvarade den alltid lika påläste och inspirerande Ola Hugosson som berättade både historien om snidaren Gunnar i Bissefäll och historien om det gamla lokalsamhället som Bissefällan avbildat genom sitt snideri.

Utställningens framtid diskuterades under eftermiddagen och det konstaterades att den på ett tydligt sätt visar på vår kommuns och vårt samhälles framväxt. Vad kan vara viktigare att lyfta fram i våra dagar?

Efter ostkaka och kaffe med mera inleddes årsmötesförhandlingarna. Till ordförande omvaldes Magnus Thelin med ordinarie ledamöter Ann- Christin Holmgren, Atcha ”Salle” Adinda, Ewa Magnusson, Malin Gustafsson, Ulf Storck, Staffan Larsson med ersättare Ted Engdahl och Jonathan Freychuss. Övriga uppdrag tillsätter styrelsen inom sig enligt årsmötet.

Aktuella frågor som diskuterades var:

  1. Vikten av friskvård hela livet för att få ett långt, gott, friskt liv. När en kommun växer mycket måste Kultur- och fritid också få växa. Fungerande sim- och sporthallar i kommunen är både livräddande och friskvårdande. En ny simhall i anslutning till den gamla sparar både på miljö och driftskostnader. Håll tidplanen vad gäller Vaggeryds simhall! Kultur- och fritid står för ”det goda livet” för vår kommuns invånare och det är av största vikt för vårt välmående!
  2. Bygg skollokaler nu och med marginal! Vi har en hög behörighet och fantastisk personal, både de och våra fina elever är värda ändamålsenliga och tillräckligt rymliga lokaler att fylla med exceptionellt bra verksamhet. Vi har länge kämpat för att maten ska lagas på plats i så stor utsträckning som möjligt och vi är på väg mot det vilket är bra, men vi kan bli ännu bättre på det.
  3. Vi ska också vara en stark röst för den som inte har en egen sådan, skyddsnät ska finnas när man själv inte har förmåga att planera och ta hand om sin egen livssituation.
  4. Med det som händer i vår omvärld är det viktigt med en fungerande och respektfull demokrati som fungerar. Liberalerna är en stark förespråkare av de viktigaste demokratiska spelreglerna: yttrandefrihet, tryckfrihet och religionsfrihet. Varje människas frihet är den yttersta demokratiska faktorn. I vår kommun ska vi se till att demokratin sprids bland så många som möjligt för att få en bred fungerande demokrati. Därför ska vi behålla våra nämnder och ge möjlighet till så många som möjligt att vara med och påverka hur vår fina kommun ska skötas.

Liberalerna  kommer att ha ett antal ”Walk and talk” under våren på olika platser i kommunen där man kan ta en pratpromenad och berätta för oss Liberaler vad som är viktigt för just hen. Troligtvis första tisdagen varje månad, vi kommer att lägga ut i sociala medier var vi är vid respektive tillfälle.

 

Har din förening haft årsmnöte? Skicka in bild och text till redaktionen@skillingaryd.nu

Liberalerna har haft årsmöte

  [1/9]

  [2/9]

  [3/9]

  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

  [9/9]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *