Nyheter

Försäljning av majblommor i Skillingaryd

Nyheter Vi har fått träffa klass 3 C på Sörgårdsskolan som i dag sätter i gång sin majblommeförsäljning.

När vi kommer till klassrummet berättar klassföreståndare Anna Karin om hur försäljningen kommer att gå till och lite tips om hur man gör när man säljer. Barnen i Skillingaryd kommer att ha sin egen webbshop med en QR-kod för betalning sedan skickas blommorna direkt hem till köparen med posten.

Barnen på Sörgårdsskolan fick titta på en kort informationsfilm om hur man gör rent praktiskt och även vart pengarna går till. Majblommans insamling går till barn i familjer i ekonomisk utsatthet, i Sverige. Ofta handlar det om att barn behöver vardagliga saker som nya gympaskor eller en jacka, men också om födelsedagspresenter och biobiljetter.

I Skillingaryd är det inte bara barn från Sörgårdsskolan som säljer majblommor, utan även från Fågelforsskolan, Åker och Klevshult och även äldre årskurser är med och säljer.

Känns det roligt att få sälja majblommor frågade vi?
– Ett rungande JAAA, får vi som svar.

Varför vill ni vara med och sälja?
– För att få hjälpa andra svarar barnen.

Har ni något mål med hur mycket ni ska sälja?
– Jag tycker minst hundra kronor svarar en tjej. Fyrahundra säger en annan.

Hur ska ni göra när ni ska sälja?
– Jag har tre grannar som jag ska sälja till svarar en kille.

– Min mormor brukar alltid köpa för hon brukar köpa och ge bort till jättemånga, svarar en tjej.

Årets majblomma är designad av tioårige Oskar från Spånga. Den är gräddvit med en gul prick i och kommer att säljas av barn över hela landet. Oskar tänkte på ett stekt ägg när han gjorde den, sedan kom han på att ägg påminner om organisationen majblomman som är som ett skyddande skal för barn som behöver det.

Insamlingen startar i dag 1 april och håller på fram till 1 maj.

Hedda, Dalia, Lilja, Saga, Flora, Inez, Charlie, David och Masud är några av barnen som kommer att sälja majblommor. Foto: Martina Ojala

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *