Nyheter

Halloweentema på biblioteket

Nyheter En av höstlovets aktiviteter fanns på Vaggeryds bibliotek där man kunde programmera, läsa, prova 3-D, filma och pyssla.

Under tisdagseftermiddagen träffade jag barn och en mamma som passade på att tillbringa den regniga eftermiddag på bibliotekets makerspace. Någon ville prova 3-D, en annan ville prova green screen och någon ville pyssla. Bibliotekets makerspace är en idéverkstad där människor kan mötas, utveckla och skapa tillsammans med andra.

Ghadir från Vaggeryd tog med sig sina tre barn Elias 9 år, Sara 7 år och Jones 4 år. Elias fick prova green screen.

– Det är roligt att makerspace finns här i kommunen. Jag har varit i andra kommuner och där fanns det inte. Det är jätteroligt och vi är tacksamma. Det finns så mycket olika saker att testa som inte finns i skolan. Då är det bra att komma hit och det passar perfekt nu när det är höstlov, säger Ghadir.

– Vi har öppen verkstad här varannan tisdag då man får komma och skapa och hitta på vad man vill göra. Vi har också många skolor och fritids som kommer hit eller så åker ut till olika klasser, berättar Mia Olausson som jobbar på biblioteken i kommunen.

Ghadir och Jones besökte makerspace.  [1/5]

Elias fick prova green screen. Här tillsammans med Mia Olausson.  [2/5]

Tre tjejer vid datorn som ville prova 3D.  [3/5]

Sara sitter och pysslar med garn.  [4/5]

Så här häftigt kan en bild bli när man använder green screen.  [5/5]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *