Nyheter

Mäklarfirman utökar

Nyheter På Husman Hagberg i Vaggeryd väntar nu förstärkning.

Från vänster; Jessica Gustavsson och Alexandra Andersson som snart båda är färdigutbildade mäklare.

Alexandra Andersson, Eckersholm utanför Vaggeryd, är ny på jobbet hos HusmanHagberg. Hon är jurist i grunden och har tidigare jobbat med ekonomisk familjerätt på LRF konsult i Skaraborgs län.

– Jag läste i Göteborg och att jobba i Skara var inga problem för mig. Jag ville ha ett sånt jobb och då är det viktigare än placeringsorten, säger Alexandra Andersson när vi träffar henne över en kopp kaffe på kontoret vid Viktoriagatan i Vaggeryd.

Sedan augusti månad finns Alexandra på plats hos Jessica Gustavsson och Samija Hondo på mäklarfirman Husman Hagberg i Vaggeryd och det är ett drömjobb för Eckersholmstjejen.

– Under min tid i Skaraborgs län har jag jobbat mycket med fastighetsöverlåtelse och med fastighetsmäklare, och jag upptäckte att det var lite roligare än mitt arbete, så jag blev nyfiken. Jag hörde mig för hur det var i branschen med Samija, som jag var bekant med tidigare, och då bestämde jag mig att studera vidare samtidigt som jag så gärna ville jobba här, berättar Alexandra.

Familjerättsfrågor kan oftast dyka upp under försäljning av hus, så att Alexandra, med sin bakgrund, är på rätt plats är ingen tvekan om.

– Jag behöver endast läsa några fristående kurser för att komplettera den utbildningen jag redan har, såsom skatterätt och juridik i grunden. Började utbildningen i våras och planerar att vara klar strax efter nyår, säger Alexandra.

Från att ha varit enbart en mäklare och en säljkoordinator/inredare på plats tidigare, kommer Samija Hondo på HusmanHagberg efter nyår att få två nya mäklarkollegor, då även säljkoordinatorn/inredaren Jessica Gustavsson, läser in utbildningen.

– Vi öppnade här i början av 2017 och jag kände ganska snabbt att jag också ville ta steget och börja studera till fastighetsmäklare. Jag skriver sista tentan i slutet av oktober och då har jag läst in utbildningen på 1,5 år. Utbildningen är egentligen på 2 år, men det har gått undan här, säger trebarnsmamman Jessica med ett leende samtidigt som hon berättat att hon jobbat på kontoret under tiden.

När utbildningen är klar för de båda ansöks det om en registrering hos fastighetsmäklarinspektionen, där alla som yrkesmässigt förmedlar fastigheter ska vara registrerade, som då gör bedömningen om man är lämplig som fastighetsmäklare.

Som fastighetsmäklare kan man även jobba med tillsyn av branschen på fastighetsinspektionen, försäljning av skogsfastigheter eller placering på lantmäteri exempelvis. Det finns tankar på att vi framöver även kommer att erbjuda juridiktjänster. Kontoret har en strategisk plats och alla möjligheter finns för tillgänglighet, säger Jessica och Alexandra.

Från en till tre mäklare inom kort

Varför valde ni fastighetsmäklaryrket?

– Spännande yrke, där ingen dag är den andra lik, jag gillar kombinationen med förmedling, service, inredning och arkitektur samt att det är fantastiskt kul att träffa kunder. Det är en förmån att få besöka olika hem och ta del av olika människors livsöden, säger Jessica Gustavsson. 

– Kundkontakten. Möten med olika människor och kunna hjälpa till i den stora händelsen när man säljer sin fastighet, vi är med om lycka, glädje och sorg. Mitt största intresse är hem och bostad och den här kombinationen blir perfekt för mig då jag kan kombinera mitt intresse för juridik men också med föräldraskap, säger Alexandra Andersson om sitt nya yrke och arbetsplats. 

Slutet av januari 2017 öppnade Husman Hagberg i Vaggeryd. Man har sedan starten förmedlat 100 objekt. Nya mäklarduon på HusmanHagberg nämner att värderingen av ett hus eller lägenhet är svårare här, än i Stockholm, och att det finns många olika faktorer att ta hänsyn till. När eller om det blir försäljning efter värdering gör Jessica Gustavsson en stylingkonsultation som ger värdehöjande tips och råd som enkelt kan åtgärdas ur en estetisk synvinkel. Därefter kommer en professionell fotograf och tar smakfulla foton av huset som ska säljas. Annonsen på huset ligger i genomsnitt ute i 8 – 9 dagar och därefter börjar budgivningen. Det är alltid säljaren som bestämmer vem denna vill sälja till oavsett bud, säljaren behöver därmed inte välja den som lagt högsta budet.

– Vi har fått en fin start här i Vaggeryd och har mycket att göra. Vi hittar alltid något positivt med varje hus och varje årgång har sin charm. Det finns något speciellt med varje hus där man kan gå och drömma om vad man kan göra i den här tidsepoken, säger Jessica Gustavsson. 

– All arkitektur är spännande och jag tycker det är extra roligt om man bevarar originalet. Vi tror på Vaggeryds kommun, här kommer det alltid finnas efterfrågan på lägenheter och hus. Vi märker av en positiv anda på orten och vi vet att folk vill leva och bo här, avslutar Alexandra.

De hus som är lättast att sälja är de där de stora renoveringarna redan är gjorda, gärna enplanshus med tre sovrum. De flesta köparna vill ha ett bekvämt boende där man bara kan flytta in.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *