Nyheter

Målet: 75 bostäder ska byggas per år

Nyheter Bostadsförsörjningsmålet, där grunderna lades upp i arbetsutskottet, kommer imorgon att diskuteras vid kommunstyrelsens sammanträde

Arkivbild

– Det efterfrågas ett tydligt mål och vi har satt att 75 stycken byggda bostäder per år, där även privat mark ingår, vi ska ha 30 stycken byggklara villatomter och tomter som möjliggör 30 lägenheter per år, sa Gert Jonsson (M) efter arbetsutskottets lämnade förslag till kommunstyrelsen. 

Kenth Williamsson, (S) och oppositionsråd, tycker att det var ett tunt förslag som femklövern kom med. 

– Ja, det var för dåligt från början gällande lägenheterna, då stod det 20 stycken. Vi ska återkomma i kommunstyrelsen när det gäller antalet lägenheter i kommunen. Tittar man på den här diskussionen man hade när man diskuterade översiktsplanen. Har man ett mål som är lågt så kommer det inte bli så mycket bebyggt. Vi vet att det finns en kö när det gäller byggnation och vi ligger för lågt. Men vi återkommer till kommunstyrelsen  med vårt förslag, berättade Kenth Williamsson då till oss på Skillingaryd.nu efter arbetsutskottets sammanträde. 

Thomas Axelsson (KD) flikade in: 

– Kommunala bostadsbolaget, Vsbo, har inte byggt något på två år, men de byggde 120 stycken lägenheter för några år sedan. Antalet varierar såklart över åren, men man får slå ut en genomsnittsbyggnation när det gäller lägenheter. 

Förslaget som kommunstyrelsen ska ta ställning till under onsdagens sammanträde är:

75 stycken byggda bostäder per år i hela kommunen, inkluderar även privat mark.
150 stycken bostäder i planberedskap, avser antalet möjliga bostäder som medges i gällande detaljplan.
Minst 30 stycken byggklara kommunala villatomter, finns tillgängligt fördelat både i centralorterna och övriga orter i kommunen.
Tomter som möjliggör 30 stycken lägenheter i flerbostadshus på kommunal mark, finns tillgängligt. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Målet: 75 bostäder ska byggas per år

Bygg nya förskolor och skolor istället! Helt ofattbart att kommunen bara tänker på att få in mer folk här. Vart ska alla barn placeras?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *