Nyheter

Måltavlan i bombdramat döms till fängelse

Nyheter Två års fängelse blev domen för den man i 35-årsåldern som i oktober var tilltänkt måltavla för en sprängladdning.

Det var i mitten av oktober som en man och en kvinna stoppades i Skillingaryd med en sprängladdning i bilen. Sprängladdningen var avsedd för en man i 35-årsåldern, boende i Skillingaryd, och dennes familj. Bakgrunden ska vara en konflikt i den undre världen.

Rättegången mot mannen och kvinnan avhandlades tidigare denna veckan och där förväntas domen komma i början av maj.

En dryg månad efter händelsen i Skillingaryd ertappades den tilltänkte måltavlan när han hanterade en sprängladdning och han har suttit häktad sedan dess.

Hans motiv enligt honom själv till att inneha explosiva varor var att ”visa upp att han hade det” i syfte att få slut på konflikten. Detta då han fruktade fler attentat och var rädd för sin och sin familjs säkerhet.

Mannen döms nu för att ha innehaft explosiva varor. För detta ska han avtjäna två år i fängelse. Han stod också åtalad för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, men på den punkten frias han då det enligt tingsrätten inte går att bevisa att han hade som uppsåt att använda de explosiva varorna.

Taggar

Dela


Läs mer

Tilltänkt måltavla överklagar sin dom

4 reaktioner på Måltavlan i bombdramat döms till fängelse

Och den människan bor i mitt barndoms kvarter, helt galet. Hela det området var en lugn idyll. Husen i det området måste ha sjunkit i värde med en sådan boende i kvarteret.

Håller med dig Margareta! Mitt i allt en skola och en förskola. Fruktansvärt. Lika illa med alla dessa människor som tycker det är spännande och intressant. Förstår inte att man vill ha kontakt med dessa. Förr eller senare blir man indragen.

Toppen! Inte mer än rätt när man inte tänker längre. Lås in hela bunten och släng nyckel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *