Nyheter

Man från Hok bedrog personer på femsiffrigt belopp

Nyheter Genom att uppge sig för att vara antingen en släkting eller vän lurade en man i 25-årsåldern från Hok 14 personer på totalt 53 150 kronor. Nu ställs han inför rätta i Jönköpings tingsrätt.

Bedrägerierna misstänks ha pågått i ett års tid mellan januari 2021 till januari 2022. Mannen i 25-årsåldern från Hok använde kapade Facebook-konton för att lura av personer pengar. Tillvägagångssättet var att han hörde av sig till folk via Messenger och sa att han hade problem med Swish-appen och undrade om han kunde få hjälp med betalningar.

De intet ont anande släktingarna/vännerna swishade över pengar. men i vissa fall anade man oråd och det var när mannen frågade om fler betalningar. En man som redan swishat 2 750 kronor till vad han trodde var sin svägerska säger i polisens förundersökning att poletten trillade ner när frågan om att ”hjälpa till med en liten räkning till” kom.

Mannen i 25-årsåldern åtalas nu för bedrägeri och i andra hand penningtvättsbrott. Han förnekar brott. Rättegången hålls under onsdagen i Jönköpings tingsrätt.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *