Nyheter

Måndagsklubben hade golfturnering

Nyheter Klubben har funnits i sex år och bildades av anhörigkonsulterna Rode Enell och Anita Jonsson. Under gårdagen träffade vi gänget som skulle spela inomhusgolf, skratta tillsammans och fika såklart.

Hanna Ekwurtzel och Susanne Håkansson kollar in minigolfbanan  [1/12]

Crister Krusing är med i Måndagsklubben  [2/12]

Anita Jonsson provar klubborna  [3/12]

Mats får hjälp av Anita men först dras det en historia och alla skrattar  [4/12]

Mats gör allt för att få iväg golfbollen, byter klubba till en kortare och då går det bättre  [5/12]

Susanne och Gerd  [6/12]

Med lite hjälp kommer bollen iväg  [7/12]

Minigolfturnering var på schemat vid Måndagsklubbens träff  [8/12]

Inte lätt att sitta ner tyckte Anneli och...  [9/12]

får här hjälp av Hanna att ställa sig upp så hon får iväg bollen  [10/12]

Måndagsklubben fikar, pratar och delar med sig  [11/12]

  [12/12]

– Vi fick förfrågningar från olika personer med ett handikapp som var för unga för att vara med på de ordinarie aktiviteterna vi har, berättar anhörigkonsulten Anita Jonsson när vi träffar henne och kollegan Hanna Ekwurtzel strax innan ”Måndagsklubbens” träff igår.

– De kände att de ville kunna sitta och prata och öppna sig inför varandra. Det kan handla om att berätta om sina sjukdomar, tipsa varandra om hjälpmedel, peppa varandra och framför allt att ha en kul stund tillsammans och tänka på någonting annat. Därför startade vi ”Måndagsklubben”, fortsätter Anita.

Här lägger klubben vikt på det positiva och under träffen igår skulle inomhusgolf spelas och fikat var förstås förberett. När klockan slog två fattades Mats Lagerstedt som alla visste skulle komma på träffen. Efter en stund kommer Anita med honom och det visar sig att taxichauffören hade rullat in Mats i södra matsalen, men det var inte där de skulle samlas. Många skratt åt detta blev det innan golfsvingen skulle testas.

– Det är svårt att ta emot hjälp. Ibland behöver man kanske bara någon att prata med. Vi har både skrattat och gråtit tillsammans, säger Crister Krusing som är yngsta deltagaren på ”Måndagsklubben”.

– Vi har verkligen roligt tillsammans och genom åren har vi puschat varandra och man känner en stark samhörighet, berättar Hanna Ekwurtzel som är anhörigkonsult.

En gång i månaden träffas gänget och det är alltid varit en aktivitet inplanerad. Här spelas spel, lagas mat, quiztävlingar, tågåkning och i eftermiddags hade minigolfbanan tagits fram i lokalen på Jupiter.

Innan allt drar igång undrar Susanne Håkansson vad som gjordes förra gången, då hon inte var med. Mats provar golfklubban och testar svingen samtidigt som han säger att han varit på gymnastik i Vaggeryd och har ont i varje led, om det är för att han kanske inte vinner golftävlingen återstod att se.

– Jag får sitta här borta, då jag är Vaggerydsbo, säger Anneli Jakobsson och skrattar vilket de andra också gör samtidigt som hon tillägger att fler borde komma hit och känna gemenskapen och få skratta en stund.

– Var ska jag sitta nånstans då Anneli, jag är från Kvighult, undrar Anita och Mats kontrar snabbt med att ”du får sitta bredvid mig”.

– Jag har varit med sedan starten och jag tycker att fler borde vara här och byta erfarenhet med varandra och framför allt peppar vi varandra, menar Susanne från Gruvbäcken.

– Duktiga ledare och jag trivs jättebra i det här goa gänget, säger Mats och får hjälp av Anita att styra golfbollen mitt i prick.

En härlig gemenskapseftermiddag i Jupiter och vid fikabordet väntar kakan som ska serveras till det efterlängtade kaffet när alla har provat på att svinga golfklubban. Vann gjorde Crister Krusing som slog hole-in-one på sin runda.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *