Nyheter

Många är fortsatt öppet arbetslösa

Nyheter Även om antalet som fått jobb senaste veckan ökat är läget besvärligt jämför med för ett år sedan

I Vaggeryds kommun fick 26 personer arbete under förra veckan och det är fler än motsvarande vecka 2019, men totalt är det 188 fler öppet arbetslösa vecka 33 i år än förra året. Samtidigt har antalet nyanmälda platser minskat betydligt. För närvarande rapporteras 57 kvarstående platser och det är oförändrat jämfört med föregående vecka. Motsvarande vecka 2019 fanns det 33 kvarstående platser.

Av de 479 öppet arbetslösa i kommunen är det flertalet som har varit utan arbete i mer än sex månader och av dessa är knappt 400 födda utrikes.’

Källa: Arbetsförmedlingen

Taggar

Dela


2 reaktioner på Många är fortsatt öppet arbetslösa

Ansvaret ligger inte hos industrin, även om det finns politiker som påstår att dom ”skriker” efter arbetskraft. Nu när arbetslösheten är så hög bland invandrare skall kommunen inte fylla på med mer som inte har en chans att försörja sig själv. Men vill dom att ekonomin skall förstöras då förstår jag.

Så 83,5 procent är alltså utrikesfödda. Det är ju närmast komisk siffra. Tyvärr får man nog säga ett riktigt underbetyg för kommun och arbetsförmedling.

Kanske ska ni försöka (hårdare) att erbjuda språkkurser och fortbildning. Helt övertygad många kan bidra positivt bara de får chansen.

Ni som driver företag i kommunen bör också fundera på hur ni kan hjälpa in dessa människor i arbete. Kanske genom utökad praktik som kan övergå i ett riktigt jobb för dem som visar flit och engagemang.

Kom igen nu, vänta inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *