Nyheter

Många faktorer som gått snett när kontrollen över miljonerna försvann

Nyheter Investeringsstoppet togs i kraft i höstas. Nu är utredningsarbetet klart och kommunstyrelsens arbetsutskott har fått klart var någonstans det brustit

Miljonerna som rullade har nu utretts

Det var kommunstyrelsens presidium som tillsammans med kommundirektören beslutade att gå igenom och sammanställa pågående och avslutade investeringsprojekt.

Utredningsarbetet är klart och sammantaget är det flera saker som rapporten visar.

– Man kan inte säga exakt vad som är fel. Men vi bytte många i organisationen för tre år sedan, en otydlig rollfördelning samt framför allt att signalsystemet har brustit. Det får vi erkänna. Man har en budget för respektive objekt. Håller den inte måste man gå till oss politiker. Nu har man kört på tills det är klart, vilket förstås kan bero på att barnen stått utanför den nya skolan och väntat in de nya lokalerna. Först måste behovet klargöras och sedan sätter man en peng på det. Det här är tjänstepersonens ansvar, men jag har varit en del i det här då jag har drivit på. Jag får ta min del i det här. Men vi måste få till två skolor och det är Götafors skola och Sörgårdsskolan, detta får inte bli långbänk men samtidigt genomtänkt, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Kent Williamsson (S) påtalar att utredningen även ska lämnas till tekniska nämnden och möjligheter till att återkomma med synpunkter.

– Kommunstyrelsen ska ha uppsiktsplikten och det är alltid politiken som är ytterst ansvarig, avrundar Gert Jonsson (M).

De projekt som kontrollerats är AME-ombyggnaden, Åvikens förskola, Hjortsjöskolan 7-9, Fågelforsskolan 7-9, Bullerbyns förskola, Ombyggnation Hasseln, Slättens förskola, Hjortsjöskolan kök och övningsbyggnad, Storgatan-Götaforsvägen och Valdshultsvägen.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Många faktorer som gått snett när kontrollen över miljonerna försvann

Specifiera varje objekt för sig i KRONOR !!!!!!
Är det någon som vågar och kan detta i all röra…….

Ja, kom igen nu! Visa resultaten för varje projekt för oss kommuninvånare. Se också till att offentliggöra hela den här utredningen som kommundirektören har gjort. Eller står det något där man inte vill redovisa…

Den här kommunen börjar nog att visa rekord i klantighet, misskötsel och inkompetens. Det börjar nog att bli dags att försöka få hit SVT:s Kommungranskarna för det är nog en hel del som inte är i dager ännu.

Hur mycket har renoveringen av gamla Skillingarydsalvan kostat? Hur många hantverkare som helst under lång tid

Med hårdhandskarna? Jag antar att du är ironiskt… Det lär ju inte bli några konsekvenser överhuvudtaget för dom som gjort fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *