Nyheter

Många fel i Kultur- och fritidsskrift

Nyheter Linus Persson har uppmärksammat skriften som delats ut till kommunens hushåll

För någon vecka sedan fick alla invånare i Vaggeryds kommun en tidskrift i brevlådan. Den hette Kultur- och Fritidsguiden 2020 och alla trodde att Vaggeryds kommun stod bakom skriften, längst ner till vänster fanns kommunens logotyp.

I skriften fanns det ett föreningsregister som visade sig många fel. Bland annat var minst tre personer uppgivna som kontaktpersoner och de är avlidna.

Nedlagda föreningar som Klevshults Alliansförsamling och IOGT-NTO Skillingaryd var med. Under Skillingaryds Frisksportsklubb var Jeanette Aronsson uppsatt som kontaktperson och hon slutade sin tjänst för ett år sedan.

Flera pastorer stod  som kontaktperson i olika frikyrkor och de slutade för flera år sedan. Ja, felen är hur många som helst.

Men på sidan tre är det en redaktionsruta som visar att det är ett Boråsföretag som gett ut skriften. Men Vaggeryds kommun och dess bolag har sponsrat genom annonser av Vsbo, Vaggeryds Energi och kommunen.

Linus Persson

Fotnot; Kultur- och fritidsförvaltningen kommenterar att ”Utskicket till alla hushåll i kommunen står inte kommunen för något. Budgeten för att extra upplagor på 250 stycken som levererades till kommunhuset är 5 060 kronor och används av alla verksamheter inom kommunen som efterfrågar extra exemplar”.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Många fel i Kultur- och fritidsskrift

250 ex för 5 060:-
Alltså då ett följande pris på ca 7000 ex
Rena drömmen för en tryckare, men hål i huvudet på den som sagt ja till detta på Skillingehus

Om detta nu stämmer !

Ken Frick (L)

Varför helt enkelt inte sluta att sponsra tidningen?
Eller kräv att bolaget kollar fakta innan utgivning.

En lösning vore väl att kultur hör av sig till föreningarna någon månad innan tryckning och frågar om alla uppgifter stämmer. Har det skett förändringar så är det föreningens skyldighet att höra av sig och få till rätt kontaktupgifter. Innan foldern når hushållen bör ju någon ansvarig korrekturläsa igenom den så allt stämmer.

Det vore ”klädsamt” av alla föreningar i kommunen, om man kontaktar Kultur o fritid när det sker förändringar. Hur skall någon person hålla reda på alla föreningar som finns i kommunen? De har nog något mer att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *