Nyheter

Många jubilarer när IOGT/NTO höll årsmöte

Nyheter Alvar Bolmvik blev särskilt uppmärksammad när IOGT/NTO i Vaggeryd höll årsmöte söndagseftermiddagen. Alvar är den förste som uppnått 70 år som medlem i föreningen.

Anna Stjernqvist, t.v., efterträder Britt Claesson till höger som styrelseledamot. Foto: Kåre Boberg

Året var 1953 och Alvar hade sin arbetsplats på gamla ABOS-fabriken vid brandstationen i Vaggeryd. En av arbetskamraterna hette Uno Wallenberg och skulle med tiden sköta ordförandesysslan i IOGT/NTO i Vaggeryd under 38 år.

Redan innan hann tillträdde som ordförande 1957, var Uno Wallenberg ute på värvarstråt för att försöka föryngra föreningen. En av många som valde att bli medlem var alltså Alvar Bolmvik.

Föreningens nuvarande ordförande Roland Emanuelsson blomsterhyllades även han för 70-årigt medlemskap. Men Roland invaldes som medlem på annan ort.

Det gjorde även Lena Karvinen och Gunilla Wallenberg, som i år har varit medlemmar i nykterhetsrörelsen i 75 år.

Vid årsmötet, som leddes av Jonny Oscarsson och samlade ett 30-tal av de 86 medlemmarna, konstaterades att föreningen har kämpat sig igenom tre svåra pandemiår som inneburit stora påfrestningar, inte minst ekonomiskt. Men lagom till sommaren hävdes alla restriktioner och föreningen kunde genomföra den 50:e midsommarfesten på Bäckalyckan sedan premiären på midsommarafton 1971.

Under året har Bäckalyckan genomgått en kraftfull miljöanpassning. Bland annat har föreningen investerat i en ny värmepanna. Dessutom har belysningen på infartsvägen fått ledlampor.

Roland Emanuelsson omvaldes som ordförande och gör under 2023 sitt 30:e ordförandeår.

En trotjänare valde att lämna styrelsen men fortsätter sitt arbete på kommitténivå. Det är Britt Classon som kom med i styrelsen för mer än 30 år sedan och som varit styrelsemedlem i två perioder. Anna Stjernqvist efterträder Britt i styrelsen som fick följande utseende:

Ordförande: Roland Emanuelsson, vice ordförande: Jonny Oscarssson, kassör Thore Ohlsson, sekreterare Kåre Boberg, vice sekreterare Birgitta Ohlsson, ledamöter: Anna Stjernqvist, Kerstin Svensson, Gunnar Ohlsson och Seth Krantz.

Thore Ohlsson intervjuar Alvar Bolmvik. T.h. Roland Emanuelsson som gör sitt 30:e år som ordförande. Foto: Kåre Boberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *