Nyheter

Många kan tänka sig höjd skatt

Nyheter Det var många av er som förordade en skattehöjning i kommunen

Veckans fråga

I förra veckan fastställdes kommunens budget, trots förslag om skattehöjning blev det oförändrad skatt. Vi frågade om era synpunkter angående skattesatsen i Vaggeryds kommun.

Vi frågade ”nu ska den kommunala budgeten för nästa år klubbas. (S) och (SD) vill bägge höja skatten med 30 öre, men majoriteten säger nej. Vad tycker du?”.

Vi fick in hela 717 svar och alternativet ”det vore bra med en skattehöjning nu när kommunen växer” fick flest röster. Det var 307 personer, (43%), som valde det alternativet.

Något färre, 289 stycken (40%), var av åsikten att skatten är hög nog som den är. 121 röster,

(17%), ansåg att det är rimligt att politikerna får prioritera utifrån den skattenivå som är beslutad och gäller.

Taggar

3 reaktioner på Många kan tänka sig höjd skatt

Märkligt om jag inte är ute och cyklar är det 57% som inte vill ha högre skatt, vilket slår 43% som vill ha högre skatt. Med andra ord en märklig rubrik.

Gert, de två senare alternativen går ju ut på oförändrad skatt. Mao är en klar majoritet för det, inget annat.
Kommunen har ju dessutom gjort fantastiska överskott de senaste åren. Kanske skulle ni fråga om invånarna tycker de ska behålla mer av sin inkomst genom sänkt skatt. Utrymmet har funnits ända sedan den förra höjningen, vilken visade sig vara onödig.

Frågeställningarna är ju spännande/förvirrande i sig.
Alt.1. Nu när kommunen växer… =
Betyder i min värld (som arbetande) att vi blir fler = fler som bidrar med skatt, ska vi då straffa de nya med att säga hej och välkommen här kommer en lämpad skattehöjning för att du valde Vaggeryds kommun. Eller hur tänker man?
Förklara gärna, jag kanske tänker fel…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *