Nyheter

Många kommunanställda sjuka

Nyheter Sjuktalen ökar inom kommunal verksamhet och ökningen ses tydligast inom vård- och omsorgdelen. Och det handlar inte enbart om fysiska sjukdomar. "Vi lever i en stressad värld" menar politikerna.

Arkivfoto

Kommunstyrelsen hade vid senaste mötet många diskussioner hur kommunen ska få ner sjuktalet i verksamheten. Framför allt är det anställda vid vård och omsorgs frånvaro som har ökat.

– Det här är komplex. Är man hemma från arbetsplatsen måste man bli efterfrågad. Det handlar om att trivas med sina arbetskamrater. Vi jobbar hårt med att anställda inom kommunal verksamhet ska trivas, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Den psykiska sjukfrånvaron har ökat, den fysiska frånvarotalet är lägre. Mellan januari till juli har vi 6,44% frånvaro, vilket är mycket, menar Kenth Williamsson (S).

– Vi lever i en stressad värld idag och det märks i sjuktalen, säger Gert.

– Inom förskolan har vi bra siffror, mycket låga siffror, men totalt sett är procenten hög, avslutar Kenth.

Taggar

2 reaktioner på Många kommunanställda sjuka

Skulle vara intressant att veta vad Gert Jonsson menar med att de jobbar hårt med att personalen ska trivas! Det är lätt att skylla på stressen i samhållet, men vad gör de för att minska stressen i kommunen. Personalavledningen verkar ju tro att arbetsmiljöproblemen botas med bingo! Men det är väl bara att förvänta sig från lekstugan i Skillingehus.

vi efterfrågas på jobbet med: Hur länge blir du hemma eller det finns inga vikarier när kommer du tillbaka. känns ju skönt att få slängt efter sig fasiken vad pigg man blir då , synd att 6 timmars arbetsdag röstades ner det hade räckt för många som jobbar på marknivå och inte har ett kontorsjobb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *