Nyheter

Många marknadsknallar väntas

Nyheter På lördag är dags för 175-åriga traditionen Skillingaryds marknad. På SIS kansli finns Lena och hon planerar just nu det sista inför helgen.

Sol och ingen blåst, det är Lena Norgrens önskeväder på lördag. Ett 60-tal knallar har anmält och bokat sina bord. Höstmarknaden brukar vara något mindre, då vädret spelar stor roll om man besöker den eller inte, både som knalle och handlare. 

– Telefonen har varit tyst här i början på veckan då det har regnat. Men idag när solen skiner börjar folk ringa och boka platser på marknaden. Det är många knallar som väntar in i det sista. Till och med så sent som lördag morgon har vi, som brukligt, flera som kommer oanmälda, säger Lena Norgren.

Knallarna som kommer är från hela södra Sverige och redan idag börjar funktionärer att rita upp platser för borden och delar upp marknadsområdet, imorgon sätts skyltar upp och på eftermiddagen kommer SIS A-lag att ställa upp borden. Totalt är det ett tiotal funktionärer som jobbar med höstens tradition i Skillingaryd.

– Vi kommer inte att loppis i år, då det blir för mycket arbete för oss, men textilboden är öppen på lördag, avslutar Lena.

Skillingaryds marknad har anor från 1842. De fasta marknadsdagarna, första lördagen i oktober och maj, har även dessa varit i 175 år.

Arkivfoto från vårmarknaden

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *