Nyheter

Manifestation på torget

Nyheter I lördags manifesterade ett 70-tal personer på torget i Skillingaryd för asylsökandes rätt att stanna i Sverige

Detta är en del av Rörelsen ”Vi står inte ut men vi slutar inte kämpa”. Detta är en nationell rörelse som växer sig starkare och starkare. I lördags hölls manifestationer runt om i landet. Detta är en kärleksmanifestation med Barnkonventionen som grund. Rörelsen har följande tre krav:

1. Att stat och kommuner omedelbart stoppar omflyttningarna av ensamkommande barn och unga som befinner sig i asylprocess i suicidpreventivt syfte.

2. Att Migrationsverket fryser alla utvisningar för ensamkommande barn och unga omedelbart utifrån den rättsosäkerhet och brist på kunskap om barnperspektivet som råder på Migrationsverket.

3. Att våra politiker tar beslut om amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit i Sverige mer än ett år.
Från varje svenskt landskap ”vandrar” en ryggsäck innehållande barnkonventionen och andra symboler för barn på flykt. Vi vandrade en ryggsäcken med på lördags.

Dessa krav och barnkonventionen lämnas över till politikerna i riksdag och regering vid en manifestation i Stockholm lördagen den 11 mars. Där sammanstrålar människor från hela landet och kräver: Amnesti för alla ensamkommande ungdomar som bott  i Sverige i ett år .
Flera människor talade under manifestationen. Två ensamkommande ungdomar  Hassan Muradi och Hassib Nazhand.

Representanter för rörelsen Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa  – Erica Gunnarsson Kibowa och Nina Ståhl och fotbollstränare i SIS Ragnar Alkemark.

Vi sjöng också några sånger bland annat Vi har vandrat över bergen av Aminah Al Fakir och Räck mig din hand. Manifestationen avslutade med en symbolisk vandring hand i hand.

Hassan Muradi

Manifestation på torget

Ett 70-tal kom till torget i Skillingaryd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *